FLOS STORIES: To-Tie - alt ligger i navnet

29. september 2023
FLOS STORIES: To-Tie - alt ligger i navnet
Den unike nye bordlampen fra den milanesiske designeren Guglielmo Poletti.

To-Tie er Flos' nyeste lampe og det første belysningsdesignoppdraget fra den nye, spennende designeren Guglielmo Poletti, som er kjent for sin forkjærlighet for "selvforklarende" design. Og To-Tie lever til fulle opp til denne beskrivelsen: en særegen bordlampe der essensen er redusert til det essensielle, satt sammen utelukkende ved hjelp av mekanisk spenning og navngitt med en tittel som perfekt avrunder dette kunstverket.

Resultatet er et iøynefallende, men likevel enkelt design som utfolder seg rundt en sammenlåsende bevegelse uten bruk av skruer, lim eller sveising. Den geniale konstruksjonen gjør ikke bare lampen svært bærekraftig, men gjør også at de ulike elementene kan fylle flere funksjoner. Lyskilden er integrert i en aluminiumsstang som også fungerer som håndtak, mens strømkabelen ikke bare driver lampen, men også er det avgjørende elementet som binder det hele sammen.

To-Tie-kolleksjonen består av tre ulike lamper, hver med riktig størrelse og proporsjoner for spesifikke miljøer. Den minste modellen passer som nattbordslampe, den høyeste kan plasseres på en konsoll, mens den største gjør seg godt på et lavt bord i stuen. Uansett hvor de plasseres, vil To-Tie-lampene skille seg ut med sin unike og særegne komposisjon.

Guglielmo Poletti har nådd denne milepælen i sin karriere gjennom en uvanlig og ikke-lineær reise, som på mange måter gjenspeiler hans kunstneriske virke. En tilfeldig forelesning tente en gnist av interesse som gradvis førte ham inn i designverdenen, der han jobbet som praktikant og deltok på workshops med to svært ulike designpersonligheter før han begynte på Design Academy Eindhoven.

I dag har Poletti sitt eget studio i Milano, som han selv har designet og renovert. Polettis kreative prosess tar utgangspunkt i kunsten å skape og i inngående undersøkelser av strukturelle spenninger og materialer, som han bruker til å fremkalle sine intuitive visjoner. Den kreative friheten og den unike ekspertisen som Flos tilbyr designere, har gjort det mulig å omsette hans eksperimentelle tilnærming til et industrielt belysningsprodukt. Denne første lampen for Flos utstråler Castiglioni-brødrenes ånd og genialitet og kan med rette betraktes som en ekte Flos-lampe.

Se alle To-Tie-lamper her!

Originaltekst av FLOS i FLOS STORIES.