Kaare Klint

Født:1888 - Død:1954
Kjente verker: Ferdigstillelse av Grundtvigskirken, Fruktlykten, Øreklappstolen, Faaborgstolen, Safaristolen, Den “Røde stol”, Sofa med høye sidevanger model 4118, Additionsofa model 4865.
Utdannelse: Arkitekt og møbeldesigner

Historie
Kaare Klint var både arkitekt, kunsthåndverker og designer og en meget dyktig og respektert sådan. Han har hatt stor innflytelse på dansk møbelkunst generelt. Bedriften Le Klint nøt godt av hans talent. I 1944 designet han "fruktlykten" som fremdeles er en av Le Klints mest solgte lamper.

Han hadde Carl Petersen som læremester, men også sin egen far, P.V. Jensen-Klint. Faren startet på bygget Grundtvigkirken i Emdrup, et bygg som Kaare Klint senere gjorde ferdig.

Til å begynne med var det mest kunsten som trakk og ikke arkitekturen, men på den tid var det ikke langt mellom kunst og design. Og det ble altså møbeldesignet som gjorde ham berømt.  

Kaare Klint var tilhenger av en stram matematisk funksjonalisme og han begynte under 2.verdenskrig å studere de mennsklige proposjoner for å skape sine møbler tilpasset kroppens behov.

Kaare Klint mente at det var viktig å beholde tradisjoner. De aller fleste møblene han tegnet tok utgangspunt i allerede eksisterende elementer, men med preget av hans kjærlighet til matematikk og proposjonsstudier.

Kaare Klint var blant de første til å skape et samarbeid mellom snekkere og møbeldesignere. Han samarbeidet med snekkerfirmaet Rud. Rasmussen, som fremdeles produserer hans møbler. Dette samarbeide har for designverden betydd at de aller fleste av danske klassikere er laget i tre.
Viser 5 av 5 produkter
Del bildene dine med @lampemesteren
Tagg #yesLampemesteren, så blir bildene dine kanskje vist her. Inspirer og la deg inspirere fra en unik bolig til en annen.