Lamper til ditt soverom - Velg de riktige!

Det rette valget av soveromslamper kan gjøre hele forskjellen, men det kan være vanskelig å finne de riktige. Soverommets belysning skal være behagelig, avslappende og hyggelig, men du har også bruk for ordentlig grunnbelysning, så det er viktig å velge soveromslamper som dekker dine behov.  

Les med her og få gode tips og idéer til belysning i ditt soverom.

De beste lese- vegglampene til ditt soverom

En meget populær leselampe til soverommet er AJ fra Louis Poulsen. AJ serien er designet av Arne Jacobsen i 1960 og er uten tvil en ekte designklassiker. Både AJ Bord og AJ Væg treffer blink og det ses spesielt hos våre søte kunder.

Her har man valgt AJ vegg i svart til soverommet, noe som er super flott, da det bryter den hvite veggen. Liker du farger bedre, så er serien nå i 10 forskjellige, der spesielt Grafittgrå, Lysgrå, Nattblå og Aubergine er utrolig populære. Det hersker derfor ingen tvil om at AJ i svart er vår bestselger.

Bildet er fra vår Instagramkunde @camillasundahlEn annen Instagram kunde har også valgt AJ Væg til soverommet og her ses det tydelig hvor mye man kan endre uttrykket, ved å male, enten en enkelt vegg eller som her, hvor det er malt et felt som rammer inn sengen. Igjen, liker du farger, så mal en vegg i en lekker farge og velg svarte eller hvite lamper, eller motsatt - en rolig vegg med fargede lamper. En tredje løsning som også er super flott er, tone i tone. Velg f.eks. en mørkgrå vegg og bruk lysegrå lamper eller en blå vegg med mørkeblå lamper. Bare sørg for at de to fargene ikke er helt like, da effekten vil forsvinne.  

Bildet er fra enda en Instagramkunde @valdealma
Aj er det åpenbare valget som leselampe, da den kan vippes og dreies 60 grader til sidene, så her har du både en funksjonell og klassisk designerlampe til ditt soverom.

Bruk også AJ bordlampen ved sengen, noe som fungerer utrolig godt. Det er enklere da man slipper monteringsdelen, og så kan du også alltid bruke bordlampene andre steder i hjemmet ditt.

Vil du se hvordan lyset er, så sjekk ut vår facebookvideo med soveromsinspirasjon, der du bla. kan se AJ Bord, Lampe Gras, Milk, Caravaggio Read, Bollard og Tolomeo.
Se videoen her.En populær soveromslampe er Tolomeo. Artemides Tolomeo Bordlampe er fra 1987 og er en av verdens mest populære bordlamper, og er frontrunner innenfor design, lysutbytte, bekvemmelighet og estetikk.  

En av grunnene til Tolomeos store populæritet, er fleksibiliten i den fullt ut justerbare kroppen. Det gir total kontroll over lyset og den er derfor super anvendelig i soverommet, da du kan flytte lyset i den retningen behovet ditt er. Har du en regulerbar seng, er Tolomeo også god, pga. armens lengde.
Her ses Tolomeo Vegglampe i svart og igjen, så er det tydelig å se at lampen er utrolig fleksibel og anvendelig. Den har et lekkert design, den er funksjonell og så gir den et godt leselys.  

Bruk den som bordlampe, eller monter den på veggen. Det fås både fot og brakett, samt at den fås i flere farger og størrelser, så med Tolomeo serien finner du enkelt en lampe til akkurat ditt behov.

Finn Tolomeo serien her.
Lampe Gras er enda en populær lampe og også til soverommet. Serien fås i utallige varianter, om du vil ha til gulv, vegg, pendel eller bord, pluss stativ eller brakett, så har Lampe Gras det hele. Fargevalget er også et bredt spektrum, så mulighetene er mange og er derved også med på å gjøre Lampe Gras utrolig ettertraktet.  

Lampe Gras er et ikon for det 20. århundre – i 1922 designet Bernard- Albin GRAS en rekke lamper som var tenkt til bruk i kontorer og til industrien. GRAS lampen, som den senere ble kalt, var totalt unik med sitt enkle, robuste og allikevel meget ergonomiske design.Den grunnleggende formen har hverken skruer eller sveisede ledd som er med på å gjøre lampens design unikt. Den lange armen og kroppen gjør lampen svært funksjonell og fleksibel, så anvendelsesmulighetene er mange og vi ser den blir brukt i alle rom, av samme årsak.  

I dag har La Lampe GRAS lampen blitt et etterspurt samlerobjekt i hele verden, spesielt i Frankrike, USA samt Japan. Bernard- Albin Gras talentfulle og visjonære design har vist seg å være tidløst.

Finn Lampe Gras lampene her.
Taklampe til soverommet, hvilken skal du velge?

Vi har et bredt utvalg av taklamper til ditt soverom, men hvilken skal du velge? Jeg vil komme med et forslag, og den første er Hope fra Luceplan. Hvis det gjerne kan være romantisk er Hope nemlig det helt rette valget av taklampe til soverommet, da lyset multipliseres og det gjenskapes en behagelig, glitrende og rolig stemning, drysset med tusenvis av lys som ligner på diamanter. Dette har vært inspirasjonskilden til navnet: Hope.

Hele Hope serien fra Luceplan er utrolig populær og spesielt pga. den visuelle enkeltheten og valget av materialer.

Hope er laget i polykarbonat formet som kronblader, som faktisk er laget av Fresnel linser, noe som optimerer refleksjon og brytning av lyset og forbedrer lyseffekten, men reduserer energiforbruket. Her får du enkelthen en vakker design taklampe, med de fineste detaljer, som er kommet for å bli.

Finn Hope serien her.
En annen romantisk taklampe, som er en av våre favoritter til soverommet, er den vakre Caboche. Lampen er transparent og består av kuler i akryl, og den indre skjermen er i opalisert sandblåst glass. Kulene som sitter hele veien rundt omkring lampen, reflekterer lyset på samme måte som små vanndråper, som blir truffet av av sollyset og sammen med den indre opaliserte skjermen forårsaker det at lampen på ingen måte blender.

Caboche taklampe gir et vakkert lys, der hvor man ønsker belysning i taket, og takket være halogenpæren på 120W vil det være nok lys som takbelysning i ditt soverom.  

Se hele Caboche serien her.


Liker du bedre den minimalistiske og stilrene stilen er Being fra Philips Hue et meget godt valg, som er helt ideell til gangen, kontoret eller soverommet, der man kan ha stor nytte av de funksjonene som Philips Hue lampene har.

Taklampen gir et direkte nedoverrettet lys, men også ut fra siden, noe som gjør at lyset treffer taket, for så å bli reflektert ned og ut i rommet.
Being taklampen har White Ambiance, som betyr at den gir et hvitt lys, som man kan justere alt ettersom man ønsker et kaldt eller varmt lys. Utover å kunne justere kelvin graden, kan du også dimme lampen. Dette gjøres med din app eller med den medfølgende fjernkontrollen, så med Being er det bare utrolig enkelt å styre lyset akkurat etter ditt behov.Lek med belysningen i ditt soverom – Philips hue

Philips Hue sortimentet gir en helt ny måte å bruke belysningen i hjemmet på. Koding av lys-styring som før krevde dyre el-installasjoner i huset, løses nå med Hue pærer, en brigde og Philips Hue app’en.

Philips Hue produkter er reelt en helt ny måte å tenke belysning på, da det nå brukes til å skape velvære i hverdagen. Du kan kode det til å vekke deg, gi deg godt arbeidslys, gi deg fornyet energi og til å skru på lyset i hele huset når du nærmer deg, eller slukke lyset når du kjører hjemmefra.

Still inn f.eks. ditt lys på soverommet til å gradvis slukke om kvelden, så du langsomt blir avslappet eller gradvis skru på om morgenen, så du langsomt våkner og føler deg opplagt.    

Finn Philips Hue sortimentet her.


Alle bildene er fra Pinterest