Philips Hue - Les guiden og bli klar for en hel ny verden med lys!

Philips Hue sortimentet gir en helt ny måte å bruke belysningen i hjemmet på. Koding av lys-styring som før krevde dyre elektroniske installasjoner i huset, løses nå med HUE pærer, en Bridge og Philips Hue app’en.

Philips Hue produkter er reelt en helt ny måte å tenke belysning på - belysningen kan nå brukes til å skape velvære i hverdagen. Du kan kode den til å vekke deg, gi deg godt arbeidslys, gi deg fornyet energi og til å skru på lyset i hele huset når du nærmer deg, eller slukke lyset når du kjører hjemmefra.

Det låter innviklet, men det er det absolutt ikke. For å få deg godt i gang med din nye Philips Hue, har jeg laget en guide, med produktforklaring, viktige ting å vite og hjelp til oppsett. Guiden kan kanskje hjelpe deg på vei, både til å velge hvilke produkter som vil passe best i hjemmet ditt, da utvalget er stort, men også så du får et større kjennskap til en helt ny verden med lys.

Hvordan virker Philips Hue?

Philips Hue er det nyeste innenfor belysning. Det er nesten ikke grenser for hva disse pærene og lampene kan settes sammen med, og hvilken stemning de kan spre rundt seg i de rommene de plasseres i. Akkurat som noen liker å fikle med data, boliginnredning og krimskrams, så er Philips Hue den nye formen for hobby. Her kan du synkronisere lyset med din tv og musikk så lyset passer til lyden, du kan velge mellom 16 millioner farger og til og med tilkoble opp til 50 Hue enheter til et startsett. Hue Produktene er superenkle å bruke, og så er det lett å utvide, uten lengrevarende installasjoner. Du kan sette lampene til å slukke når du drar hjemmefra og tenne igjen når du er noen få meter fra boligen, du kan dimme dem og ha flere farger i gang på samme tid. Du kan mikse både Hue white og Hue color og styre alle sammen med din smartphone. Du kan leke med fargetoner, og skape den perfekte stemningsbelysningen, og så passer de til og med i forveien til dine lamper, da det jo bare er pærene du må skifte.

Kom godt i gang - oppsettsguide til din nye Philips Hue

Hjernen til ditt Philips Hue system er bridgen. Du kobler den til din WiFi, som er beskrevet ned til minste detalj i de vedlagte papirene i esken. Det er super enkelt! Når du har installert din bridge, så laster du ned Philips Hue app’en, hvis du vil bruke den, og dermed er du nå klar til å kode dine pærer til å lyse som du vil ha det.

App'en guider deg, trinn for trinn gjennom oppsettet -  jeg var selv overrasket over hvor enkelt det var og det tar ingen tid.

Philips Hue bridge er kompatibel med Apple Homekit teknologien og du kan derfor også be Siri om å skru på, slukke eller dimme lyset ditt.

Vil du ikke bruke din smartphone eller tablet til å skru på og dimme lyset ditt, så kan man kjøpe en fjernkontroll, som gjør det superenkelt å styre lyset ditt. Philips Hue dimmer switch kan monteres lett på veggen, enten med skruer eller dobbeltsidig tape. Du kan ta selve kontakten av, da den er magnetisk og så ta den med rundt i huset.

Kontakten er batteridrevet og det er derfor ikke nødvendig med noen form for installasjon - det er så super smart!

Philips Hue startpakke – Hva er et starterkit?

Ved kjøp av en Philips Hue starterkit White Ambiance får du 2 stk. E27 pære, som har alle Hues kjente effekter, en lysdimmer som kan brukes inne i boligen samt en bridge, som er den enheten som kobles til din WIFI, så du kan kommunisere mellom din smartenhet og pærene/lampene. Startkittet kan også kjøpes uten lysdimmeren hvis man foretrekker kun å bruke sin smartphone.
Philips Hue starterkit Color Ambiance, er egentlig lik som White Ambiance startkit, men her får du altså en ekstra E27 pære med i stedet for en lysdimmer. Color kittet har hele 16 millioner forskjellige farger du kan skifte mellom og bruke på kryss og tvers av hverandre.

Du kan også få Hue produktene med en GU10 sokkel. Philips Hue Color GU10 starterkit, inneholder 3 stk. GU10 pærer color og en Bridge. GU10 pærene kan også fås i det som heter Ambiance, som er alle typer hvite farger, alt fra en flott varm hvit til hyggebelysningen, og til en kaldere arbeidsbelysning – du har alle valgene i én pære!

Hva er Philips Hue LightStrips?

Philips Hue LightStrips er en lang LED stripe du kan leke med rundt omkring i huset. Bruk LightStrips under møbler, langs trappen, i glasskapet, på barnas rom - you name it.

Du kan fremheve forskjellige steder i rommet og du kan skape indirekte lys med effekter, som du ønsker. Det er enormt enkelt å installere, da de har tape på baksiden og skal dermed kun bare settes fast der hvor du ønsker det. Den kan bøyes og formes akkurat som du vil ha det og beskjæres ved merkene, så man får den ønskede lengden og til slutt kobler du den til stikkontakten og oppretter forbindelse til din bridge og så er det ellers fri lek.