Umage – bare vakker

Alt startet med en lampe og et gjensyn. Der i en vintagebutikk hang farens lampe, en lampe han ikke hadde sett på 30 år. Et design med opprinnelse fra 70-tallet, da lampedesign stakk i alle retninger – en tid som var spesielt spennende innen dansk design generelt.  

Søren Ravn Christensens fars lamper var designet til å være ”flat-packed” – en ide som skulle vise seg å bli ført videre av sønn og innehaver av UMAGE. UMAGE designet 10 nye lamper ut fra dette prinsippet, men manglet noen til å ta dem fra design til produksjon. Her kom Jacob Nannestad inn i bildet. De 10 første lampene er tatt ut av produksjonen, men ble raskt etterfulgt av 3 lamper, som fortsatt er blant de mest populære lampene.


Med UMAGE ville de skape et mer tilgjengelig merke som skulle fokusere på vakker innpakking og produkter med en høy fleksibilitet.
Derfor kan du med produkter fra UMAGE bli din egen designer i hjemmet.

Se alle lampene fra UMAGE


Les mer om de 3 lampene her som har vært med til å skape UMAGEs store suksess:
2018: 10 år med UMAGE


Med 10-årsjubileet er det ikke kun en feiring av merket, men i like stor grad en feiring av konseptet deres.  

Hos UMAGE handler det om å gå det ekstra skrittet og gjøre den ekstra innsatsen. Derfor foregår hele designprosessen in-house, for å sikre at det i alle aspekter i designfasen blir gjort den ekstra innsatsen. Dette gjelder helt ned til den første streken på papiret, til fargevalg og emballasje.


UMAGE – det handler om miljøet


UMAGE har tatt miljøet inn i deres design, og tatt vare på de ressursene som er tilgjengelige og gjort det de kan for at de forblir. Det skal ikke bare kastes ut hvis det kan leve i mange år – akkurat som Søren Ravn Christensens fars lampe.

I 2018 lanserte UMAGE en ny linje: Furniture Feelings, en serie vakre møbler med et skandinavisk urbant look. Akkurat som det naturlige uttrykket du finner i lampene deres, omfavner møblene deres de samme verdiene. Det handler om å forene solide naturlige materialer med deres definisjon på urbant design. UMAGE er enkelt og vakkert dansk design til overkommelige priser. I fremtiden er deres oppgave å kombinere bylivet med tidløst design, og forsøke å gjøre alles liv enkle og vakre.

Godt design skal være vakkert og vare i mange år. Noe som skaper en bestemt følelse og atmosfære som passer inn alle steder – og fortsatt gir mening.


<font color="#888888" size="+2"><center>MER BELYSNING FRA UMAGE</font>

MER BELYSNING FRA UMAGE

ASTERIA MOVE - Søren Ravn Christensen, 2021Asteria Move Bordlampen er en flott, slank og minimalistisk lampe, i en bærbar utgave. Det innebygde batteriet lades enkelt via den medfølgende USB-ladekabelen, hvoretter lampen kan tas med rundt i hele hjemmet – som kosebelysning i stuen, et midlertidig leselys eller nattlampe. Velg mellom tre forskjellige lysintensiteter som justeres via knappen på lampens base. Lampen kan lyse i opptil 35 timer på full lading, avhengig av lysnivået du bruker.

Asteria Move støtter trådløs lading. Har du derfor en Qi-ladeenhet (trådløs lader) i hjemmet, kan lampen også lades ved å plassere den oppå enheten.


HAZEL Pendel - Jacob Rudbeck, 2021Hazel Pendelen er inspirert av formen til en hasselnøtt. Den er utført i svartlakkert stål, kombinert med en base i messingfinish. Sammensetningen gir lampen et moderne skandinavisk uttrykk som passer inn i de fleste hjem. Det innebygde LED-lyset er skjult bak en hvit diffusor som sørger for en behagelig og jevn belysning. Perfekt over spisebordet, hvor det varme nedovervendte lyset lyser opp hjemmets samlingspunkt. Finnes i to størrelser, så det er rikelig med mulighet til å bruke den over spisebordet, kjøkkenbordet eller i et av hjemmets mindre kroker.