Umage – bare vakker

Alt startet med en lampe og et gjensyn. Der i en vintagebutikk hang farens lampe, en lampe han ikke hadde sett på 30 år. Et design med opprinnelse fra 70-tallet, da lampedesign stakk i alle retninger – en tid som var spesielt spennende innen dansk design generelt.  

Søren Ravn Christensens fars lamper var designet til å være ”flat-packed” – en ide som skulle vise seg å bli ført videre av sønn og innehaver av UMAGE. UMAGE designet 10 nye lamper ut fra dette prinsippet, men manglet noen til å ta dem fra design til produksjon. Her kom Jacob Nannestad inn i bildet. De 10 første lampene er tatt ut av produksjonen, men ble raskt etterfulgt av 3 lamper, som fortsatt er blant de mest populære lampene.


Med UMAGE ville de skape et mer tilgjengelig merke som skulle fokusere på vakker innpakking og produkter med en høy fleksibilitet.
Derfor kan du med produkter fra UMAGE bli din egen designer i hjemmet.

Se alle lampene fra UMAGE


Les mer om de 3 lampene her som har vært med til å skape UMAGEs store suksess:
10 år med UMAGE


Med 10-årsjubileet er det ikke kun en feiring av merket, men i like stor grad en feiring av konseptet deres.  

Hos UMAGE handler det om å gå det ekstra skrittet og gjøre den ekstra innsatsen. Derfor foregår hele designprosessen in-house, for å sikre at det i alle aspekter i designfasen blir gjort den ekstra innsatsen. Dette gjelder helt ned til den første streken på papiret, til fargevalg og emballasje.


UMAGE – det handler om miljøet


UMAGE har tatt miljøet inn i deres design, og tatt vare på de ressursene som er tilgjengelige og gjort det de kan for at de forblir. Det skal ikke bare kastes ut hvis det kan leve i mange år – akkurat som Søren Ravn Christensens fars lampe.

I 2018 lanserte UMAGE en ny linje: Furniture Feelings, en serie vakre møbler med et skandinavisk urbant look. Akkurat som det naturlige uttrykket du finner i lampene deres, omfavner møblene deres de samme verdiene. Det handler om å forene solide naturlige materialer med deres definisjon på urbant design. UMAGE er enkelt og vakkert dansk design til overkommelige priser. I fremtiden er deres oppgave å kombinere bylivet med tidløst design, og forsøke å gjøre alles liv enkle og vakre.

Godt design skal være vakkert og vare i mange år. Noe som skaper en bestemt følelse og atmosfære som passer inn alle steder – og fortsatt gir mening.