Schottlander

Bernard Schottlander beundret Alexander Calder, og skapte i 1951 Mantis lampeserien inspirert av han. Bevegelse ble flettet inn i alt det som Schottlander skapte; en kunstner, en ingeniør og ikke minst en handymann. Han utviklet et smart system med motvekt, som ble kombinert med en serie av sterke og fleksible metallstenger. Skjermene var også helt unike, de lignet på en akrobat som henger elegant i været. Skjermene hans lages i aluminium ved hjelp av såkalte ”spinding and chasing techniques” som er en ferdighet blandt metallarbeidere. Til dette solide håndverket tilsatte Bernard Schottlander sine evner som billedhugger som skapte en spiralformet bevegelse, hvor det symmetriske og asymmetriske er i spill med hverandre.

Lyset, med sin evige dans mellom balanse og ubalanse, avslørte hemmelighetene bak det vi kaller ”fast form” og ”tom”. Akkuratt som de uroene Alexander Calder skapte, så fremstår Mantis lampene som om de trosser tyngdekraften. Objektenes kjerne av poesi, er en invitasjon til å tre inn i en drømmeverden og gjennomtenkt avbalansert eleganse.

Les mer om Schottlander

Historie

Bernard Schottlander ble født i Tyskland, nærmere bestemt Mainz, og flyttet til England i 1939. Etter å ha vært med den britiske hær i India, lærte han sveiseteknikker og tok kunstlinjen på Leeds College of Art, etterfulgt av Anglo.French Art Centre i St John`s Wood på et stipend. Bernard Schottlander beskrev seg selv som designer når det handlet om innendørs, men som billedhugger når det gjaldt utendørs.

Etter flere suksessfulle år som industridesigner valgte han å konsentrere seg om skulpturer. På slutten av 1950 tallet etablerte han et verksted nord i London, hvor George Nash var assistenten hans i mange år. Fra 1965 underviste han i metallarbeid på St Martins School of Art. Det var samme år som han var en del av gruppen Six Artists på Institute of Contemporary Arts i London, og i 1996 hadde han sin første soloutstilling på Hamilton Gallerie, som også ligger i London.
Del bildene dine med @lampemesteren
Tagg #yesLampemesteren, så blir bildene dine kanskje vist her. Inspirer og la deg inspirere fra en unik bolig til en annen.