Lamper til baderom, les guiden og velg de riktige

Baderommet er i dag et sted i hjemmet der vi tilbringer mer tid og oppholder oss lengre i, det er derfor nødvendig å ha den rette belysningen til baderommet i forhold til ditt behov.

Det er kult å tenke kreativt når det kommer til belysning på baderommet, men det er viktig å huske at belysningen skal være praktisk. I tillegg er det viktig å sjekke lampens tetthetsgrad (IP kode), når det kommer til lys på baderommet. Les mer om tetthetsgraden på baderommet her.

Lyset på baderommet har en stor betydning, noe som gjør det viktig å velge den belysningen som gir den riktige fargeektheten. Det er en fordel å ha flere lamper på baderommet for å unngå skygger og for å gi den best mulige belysningen.

Der er utallige muligheter når det kommer til belysning på baderommet, så hva er det egentlig man bør tenke på? Her gir vi deg en guide og litt inspirasjon til hvordan man kan velge den riktige belysningen på baderommet.

Få inspirasjon og tips her til ny belysning på ditt baderom.

Lamper til baderom med LED, fordeler/ulemper

Det er helt klart en fordel å ha LED belysning på baderommet, da det gir en naturlig form for belysning. Det er viktig å finne ut av hvilken form for fargetemperatur du vil ha i din LED belysning, da fargetemperaturen i en LED lyskilde kan være kald, varm eller et sted i mellom de to.

LED er i dag den fortrukne lyskilden å ha inne på baderommet, da det er en lyskilde som gir kvalitetsbelysning og en større volumen. En varm og behagelig fargetemperatur gjør også at huden din fremstår naturlig i speilet, noe som er praktisk i forhold til barbering og når man står og sminker seg inne på baderommet. En ulempe ved LED lyskilder er at de kan være en smule dyre, men til gjengjeld er de billig i bruk og har en lang levetid på 10-25 år.

Vi har et bredt utvalg av lamper til baderommet med LED, vi kommer her med noen forslag til hvordan disse lampene vil pryde et baderom og hvordan det kan se ut.
Her ser du en klassisk belysning på baderommet, hvor det henger en Mood 2 vegglampe over badekaret fra Light Point, den sprer både lyset oppover og nedover. Det er en elegant og enkel LED baderomslampe, som gir et behagelig og diffust lys. Mood 2 vegglampen kan benyttes flere steder på baderommet og har tetthetsgraden IP20.

Over speilet er det to innebygde spotlights, her har vi hos Lampemesteren opp til flere valgmuligheter når det kommer til spotbelysning. Vi har blant annet Logic serien fra merket Light Point, som kommer i forskjellige former. Det er en enkel tak spotlight, som er meget diskret, dessuten har spotten en fleksibel lysløsning, som gjør at spotten kan tiltes 28 grader, samt dreies.


Vi har også Easy Kap, som er et innbygningsspot, som er meget flott og diskret. Det er en lampe, som gir et veldig godt lys, som lett kan brukes på baderommet. Easy Kap takspot er fra merket Flos.

LED spot er et sikkert valg, når det kommer til lys på baderommet.
En riktig smart måte å få belysning på baderommet er å benytte, Philips Hue Lightstrips. Det er en lett og smart måte å gi en riktig god belysning på. Lightstrips monteres med tape, som sitter på baksiden, deretter plasserer man dem bare på det ønskede stedet på baderommet. Philips Hue er en ny måte og tenke belysning på, Lightstripsene har 16 forskjellige farger, så det er massevis av muligheter i forhold til kald og varm belysning.

Philips Hue Lightstrips har en sikker LED teknologi og en tetthetsgrad på IP20.

Her ser du et eksempel på hvordan man kan benytte de smarte Lightstrips fra Philips Hue. Det gir en enkel og vakker look til ditt baderom. De kan både være i taket og rundt omkring speilet, eller andre steder på baderommet der de synes å passe inn.

Klassiker til baderom, de berømte Cube lampene fra Fabbian

Den meget populære Cube lampen fra Fabbian finnes som taklampe og vegglampe. Det er en lampe som egner seg helt perfekt til baderommet og du finner de mer og mer på baderom rundt omkring i Skandinavia.
Cube taklampen gir dette baderommet en riktig god belysning ovenfra, samtidig som at det er en stilren og enkel lampe. Det er en taklampe som gir et fantastisk lys i alle omgivelser. Cube har en serie av lamper som er blitt til en klar designklassiker i de skandinaviske hjem.

Det er en skikkelig kvalitetslampe, som kommer i 5 forskjellige fargevarianter. Cube lampeseriens firkantede og stilrene design er av høy kvalitet, samtidig som at den har en tidløs look som passer inn i de fleste hjem. Det er en lampe som kan benyttes mange steder i hjemmet og oppfylle dine behov i forhold til belysning.
Lamper til speilet – klassisk, moderne eller utradisjonelt?

Belysning ved eller i speilet på baderommet er noe av det viktigste når det kommer til lys på baderommet. Når det kommer til lys i eller rundt speilet finnes det mange muligheter, det er imidlertid viktig å poengtere at det er en fordel at lampene er plassert i hodehøyde, slik vil man unngå skygger.

I dag ser man mer og mer at vi bringer de mer utradisjonelle og moderne lampene inn på baderommet. Men, man ser stadig at vi også har de mer klassiske lampene på baderommet, slik som de innebygde spotlightsene, vegglamper, lyshyller og speil med innebygget lys.

Det er mange muligheter i forhold til lamper til speilet på baderommet – og vi har et stort utvalg her hos Lampemesteren, her gir vi deg litt inspirasjon og et par forslag til hvordan belysningen på baderommet kan se ut.
Romeo Babe W vegglampen har en elegant transparent glasskjerm, det er en liten lampe som samtidig er utrolig effektiv. Det er en meget interessant lampe, som pynter baderommet meget fint.

Romeo Babe W fra merket Flos er en skikkelig klassiker når det kommer til belysning på baderommet. Det er en lampe som gir et blendefritt og fantastisk lys, hvilket egner seg veldig godt til baderommet.

Det er en utrolig vakker vegglampe, som er meget praktisk med dens kvalitetsbelysning, samt dens speilreflekssjoner i lampeskjermen.Lampe Gras er et utrolig populært merke, og vi begynner å se lampeserien i flere forskjellige, kreative og nye steder i hjemmet.

Lampe Gras serien fås i mange forskjellige fargevarianter og som gulvlampe, vegglampe, pendel og bordlampe – det er derfor mange muligheter i denne serien. 304L40 vegglampen fra Lampe Gras er et designikon, som har et enkelt, robust og ergonomisk design. Det er en praktisk, men samtidig meget vakker og stilren lampe, som passer inn i både minimalistiske hjem, men også de mer overdådige hjem.

Lampe Gras lampeserien er utrolig praktisk i forhold til baderommet, da den kommer i flere forskjellige varianter, som både er fleksible og funksjonelle. Som det ses på bildet har denne modellen bevegelige ledd, som gjør at du kan dreie lampen dit hvor behovet er.

En annen populær baderomslampe er E27 fra Muuto. Det er en pærelampe som har et enkelt og fint design. Det finnes utallige muligheter med E27 pendelen, i tillegg fås den i 13 forskjellige farger. Det er mulig å henge denne skandinaviske stilrene pendelen alene, i par eller i en klynge av flere sammen.

Det er en unik lampe som er produsert i silikon. Ved kjøp av denne lampen til baderommet, må man huske reglene i forhold
til lampens tetthetsgrad.

E27 er en pendel som er unik og kreativ – det er en lampe som man begynner å se mer og mer på baderommet.
Dens enkle design gjør den lett å integrere i din innredning.

Enda en meget populær lampe er Glo Ball fra Flos. Her ses den som en vegglampe, det er en meget fin og simpel lampe, som har en organisk form som passer lett til åpne miljøer, derfor egner den seg også godt til baderommet.

Hvis du heller liker det mer minimalistiske og stilrene miljø, så egner Glo Ball seg veldig godt til dette. I tillegg kan denne lampen monteres direkte på speilet, men det finnes også en annen modell i serien som kan monteres på veggen og i taket.
En ekte klassiker til baderommet er AJ vegglampe fra Louis Poulsen. Det er en designlampe som har et markant design og historie, og blir mer og mer populær med tiden. AJ er en moderne klassiker, der hodet kan vippes, samt dreies 60 grader til sidene. Det er en helt unik lampe som har et minimalistisk og gjenkjennelig design.

AJ lampeserien er designet av Arne Jacobsen i 1960, det er en lampe som er god til å bryte igjennom og fås i 10 forskjellige flotte farger. Hvor AJ i svart er den store bestselgeren.


Se utvalget vårt av lamper fra Blomus her
Husk at det er veldig viktig å ha IP-merkningen i tankene når man velger belysning til baderommet. Det er viktig, da baderommet er et våtrom, så les igjennom reglene før kjøp ellers er du velkommen til å kontakte vår kundeservice.