Lamper til vaskerom og gang – Viten og inspirasjon
BELYSNING TIL GANG OG INNGANG

Når man velger belysningen til gangen er det viktig å tenke på at lyset skal være innbydende for både deg selv og dine gjester. Belysningen i gangen må gjerne være hyggelig, men samtidig skal lyset gi nok lys til å finne dine nøkler osv. Gangen er det første man møter når man trår inn i hjemmet, det er derfor en god ide å skape en innbydende følelse. Det er viktig at lyset i gangen er brukbart, samtidig som at det gir stemning og harmoni til rommet. Vi har mange muligheter i forhold til belysningen i gangen, da det kan være både vegglamper, pendler, bordlamper og gulvlamper.Vaskerommet er et rom som har mange funksjoner, slik som opbevaring, vasketøy osv. I vaskerommet er det viktig at belysningen kommer ovenfra, her kan man benytte spotlamper, pendler, taklamper og plafonder. Det er godt å ha et lyst og hyggelig vaskerom, dette kan belysningen hjelpe til med. Det er en god ide å ha en sammensetning av arbeidslys og generell belysning i et rom som vaskerommet.

Vi har et kjempeutvalg av lamper til inngangen, gangen og vaskerommet, det er kun din fantasi som setter grenser for hva som vil gi lys til de rommene i hjemmet. Her gir vi deg en liten smule viten og inspirasjon i forhold til hva som er bra til inngangen, gangen og vaskerommet.

Taklamper eller pendler til gangen, hva skal jeg velge?


Gangens størrelse er forskjellig fra hjem til hjem, det er derfor mange muligheter å velge mellom når det kommer til belysning av dette rommet. Ofte ser man enten en taklampe, en plafond eller en pendel montert i loftet i gangen, noe som også er en god ide til å skape et innbydende miljø. Ved å henge eller montere en lampe i taket i gangen utnytter du også all plassen optimalt, da man ofte opplever at det ikke er mye plass å ha med å gjøre i et rom som dette.

Her gir vi deg et par eksempler på hvordan taklamper og pendler kan fungere i gangen.
IC S2 pendel fra merket Flos er en riktig flott lampe, som har et enkelt og stilfullt design, som passer meget godt til gangen. Det er en elegant pendel, som har en flott rund munnblåst glasskjerm.

En lampe som denne gir dobbelt så mye lys, grunnet dens glasskjerm, da lyset skinner gjennom skjermen. Denne pendelen fås i messing eller krom, i tillegg finnes det to størrelser.


Plaff-On Vegglampe/Taklampe fra merket Marset er en simpel og fin taklampe, som har flere lyseffekter. Selve skjermen er blåst i hvitt glass og har en innebygd reflektor. Denne fine lampen filtrerer lyset oppover, samtidig som at lyset blir spredt i en vakker lysring rundt lampen. Det er en lampe som gir et riktig godt lys til inngangen og gangen.

Denne taklampen fås i fargene sølv og svart, i tillegg fås den med en diameter på 20 cm og 33 cm.

Man kan også tilføye en lekker bordlampe til gangen, her ses Bestlite BL1 fra merket Gubi.


Som taklampe kan man også benytte spotlamper, som blir innebygget i taket i gangen, det kan for eksempel være Logic Round Taklampe fra merket Light Point. Det er en liten og diskret spotlampe, som har et elegant og rolig design.

Denne lampen har en innebygd LED lyskilde som gir et behagelig og godt lys til gangen. I tillegg er det mulig å dreie spotlampen, da den kan tiltes 28 grader, på den måten kan du selv bestemme hvor lyset skal lyse, alt etter behov.
Beat Light serien fra merket Tom Dixon har blitt en riktig populær serie av lamper som kler mange rom rundt omkring i Skandinavia. Det er en spennende lampeserie som har et pent design i 4 forskjellige former.

Denne pendelserien fås i fargene svart, hvit og messing. Det er en fet lampeserie som gir et friskt pust til gangen, noe som gir en innbydende effekt. Man kan velge å henge flere av dem sammen, som på bildet eller bare henge én alene. Det er mange muligheter med Beat Light serien.


Bordlampen for koselig belysning i entreen

Når den viktige grunnbelysningen i entreen er på plass, kan en ekstra lampe være til stor hjelp for å skape den rette innbydende stemningen. Har du en kommode, et lite bord eller en vinduskarm i entreen, kan en enkel og stilfull bordlampe være en god løsning. I tillegg til å gi rommet en behagelig belysning, er den ofte dekorativt og tilfører personlighet til et rom som kan være veldig upersonlig.

En bordlampe tar ikke mye plass i entreen, noe som spesielt er en fordel i mindre entreer og gangarealer. Den krever heller ikke montering på hverken vegg eller tak, og er derfor enkel å bytte ut eller flytte til et annet sted.
Den vakre Kizu Bordlampe fra New Works, er et godt bud på en bordlampe til entréen. Den omvendte lampeskjermen i akryl lyses opp av den innvendige lyskilden, og sender et behagelig og stemningsfylt lys ut i rommet. Sammensetningen av to enkle geometriske former gir lampen et spennende uttrykk. Den atypiske lampeskjermen ser ut til å balansere på den robuste basen i marmor.

I takt med at naturlige materialer har funnet sin plass i innredningen, har marmor igjen blitt et populært materiale. Alt i alt en vakker og elegant lampe som fås i to forskjellige størrelser og med enten svart, grå eller hvit marmorbase.


Belysning til gang og inngang – fordeler ved LED

LED belysning til gangen og inngangen er praktisk, da det er meget strømsparende. I tillegg er LED lyskilder kjent for deres enormt lange levetid, som selvfølgelig er en kjempefordel. Vi har et stort utvalg av lamper, der det er innebygde LED lyskilder, men vi har også lamper der hvor det er mulig å velge en LED pære, fremfor en annen pære. Det er en lyskilde som har en god fargegjengivelse og gir et øyeblikkelig lys til enten gangen eller inngangen.

Det er helt klart mange fordeler ved å velge en LED lyskilde, spesielt til steder som gangen og inngangen, der lyset vil være på over lengre tid om gangen. Det er mange penger å spare i lengden ved å benytte en LED pære, da den er energisparende, noe som vil kunne ses på strømregningen – det er mulig å spare opp til 80 %.

Aim pendel fra merket Flos er en vakker lampe, som har en innebygd LED lyskilde. Det er en praktisk og smart pendel, som kan justeres trinnløst i høyden noe som kan gi et kult spill til inngangen. Det er en moderne og fin lampe, som kan vekke stilen i inngangen og gangen litt.

Denne pendelen fås i fargene, svart, brun og hvit.Being Taklampen fra merket Philips Hue er enda en lampe som har en innebygd LED lyskilde. Denne lampen er enkel og stilren i dens design, som er helt perfekt til inngangen og gangen. Lampen kommer med de kjente Philips Hue funksjonene, som gjør at du kan justere lyset ettersom du har behov for blant annet varmt eller kaldt lys.

Denne taklampen gir et nedoverrettet direkte lys, samtidig som at den lyser ut til siden, som reflekteres ned og ut i gangen eller inngangen. Being taklampen fås i svart eller hvit og har en diameter på ca. 35 cm. Det er en lampe som kan få rommet til å virke større, da lyset også lyser oppover.

Bonus info om Philips Hue


Noe av det smarte ved benyttelsen av Philips Hue pærene er at du ved hjelp av Philips Hue App’en kan slå på lyset til din lampe før du kommer hjem. I tillegg kan du stille inn lampen eller pæren til å slås på og slukke på bestemte tidspunkter. Man kan også dimme lyset, samt endre kelvinsgraden, det er også mulig å skifte fargen i pæren, da du med app’en kan velge mellom 16 millioner av farger.

Det er massevis av muligheter med Philips Hue, så det er bare å dykke ned i universet. Se mer om Philips Hue her.


Terho pendelen fra merket Mater er en elegant, simpel og nordisk lampe, som gir et behagelig uttrykk til gangen og inngangen. Lampen fås i tre størrelser, der man kan velge både å henge én for seg selv, eller henge dem i en klynge med flere sammen, som på bildet.

Det er en pendel, som har et varmt og skjønt design, som egner seg godt til disse rommene. I tillegg er det en moderne og tidløs lampe. Lampeskjermen er munnblåst i opalglass, som gir dobbelt så mye lys ut i rommet.


Verdt å vite om designlamper til vaskerom og gang

Det er en god ide å skape en god belysning i gangen og på vaskerommet, da det er rom som har mange funksjoner, slik som oppbevaring, vasketøy, påkledning osv. Belysningen i vaskerommet kan løses med en pendel, taklampe eller en plafond, men i forhold til nåtidens trender ser vi mer og mer at de fleksible og funksjonelle vegglampene kommer inn i et rom som vaskerommet.

Det samme ser vi i gangen, men her er det fortsatt pendel lampene som er mest populære. En god belysning er veldig nødvendig i begge rommene, da det skal være mulig å finne tingene sine, samt å kunne arbeide i belysningen.

Opphengingshøydene er lurt å ha i tankene når vi henger opp lamper på vaskerommet. Lampene skal gjerne henge rundt 75-80 cm over benkeplaten, på den måten unngår du skygger når du arbeider ved bordet. Det er veldig viktig med et godt arbeidslys, derfor anbefaler vi både pendler over bordet, der du legger vasketøyet sammen eller andre ting og spot eller taklamper montert i taket. Du kan lese mer om opphengingshøyder her.

Forskjellige belysninger:
  • Diffust og indirekte lys – egner seg veldig godt som en generell belysning i rommet. Det kan blant annet være en taklampe eller vegglampe som gir dette lyset.
  • Direkte lys – egner seg veldig godt som arbeidsbelysning, da det lyser opp bestemte områder meget godt.
  • Oppoverrettet belysning – egner seg veldig godt som ekstra belysning.
  • Nedoverrettet belysning – ses ofte som hyggelig belysning eller på soverommet.


Her gir vi deg et par eksempler på hvordan vaskerommet eller gangen kan se ut med forskjellige former for belysning.
Bestlite BL6 vegglampe fra merket Gubi er en ekte designklassiker, som har et stilfullt og vakkert design. Den flotte vegglampen har en fleksibel arm, samt skjerm som gjør at du kan styre hvor lyset skal være. Det er en lampe som er perfekt til gangen, der det ikke er spesielt mye plass.

Det er en lampe, som er meget populær og blir set flere steder rundt omkring i hjemmet. Vegglampen fås i 9 forskjellige varianter, så det er noe til enhver smak og stil.

Deep LED taklampe fra merket Light-Point er en simpel, hvit spotlampe, som blir integrert i taket. Det er en riktig god spotlampe, som gir et ordentlig arbeidslys til vaskerommet. Det er en lampe som har en innebygd LED lyskilde, som gir en god fargegjengivelse, samtidig som at den er strømsparende.

Denne spotlampen passer ikke bare inn i vaskerommet, men også i gangen eller inngangen, det er mange muligheter med spotlys.

Trama vegglampe/taklampe fra merket Luceplan sprer lyset ut i rommet, samtidig som at den har en god arbeidslysstyrke. Det direkte lyset gjør den perfekt til å ha på vaskerommet eller i gangen.

Denne flotte plafonden har et simpelt og stilrent design, som ikke skiller seg for mye ut, den passer derfor til ganske mange forskjellige stilarter, da den er så simpel i dens look.


Nå har vi gitt deg en smule viten og inspirasjon til belysning i inngangen, gangen og vaskerommet. Hvis du skulle ha bruk for råd eller veiledning, er du velkommen til å kontakte vår søte kundeservice, som alltid står klar til å hjelpe og rådgi.

Alle bildene er fra Pinterest