Lamper til kjøkken - inspirasjon til flott belysningLAMPER TIL KJØKKEN

Kjøkkenet er et sted der vi tilbringer veldig mye tid, både hyggetid og arbeidstid/matlagingstid. Derfor krever et rom som kjøkkenet ordentlig belysning, som fungerer til alle leiligheter. Det finnes 3 former for belysning som kjøkkenet gjerne skal inneholde – det er det sentrale lyset, arbeidslyset og stemningslyset. Vi har lamper til alle former for belysning i kjøkkenet og her kan du få en smule inspirasjon til hva som passer godt inn i kjøkkenet, både i forhold til stil, hvilke pærer som er best og hvilke varianter av kjøkkenbelysninger som finnes, som samtidig er mest praktisk.


SENTRALT LYS:
Det sentrale lyset kan ofte være en taklampe eller en pendel. Det er et lys, som gir den sentrale belysningen, det er det lyset som lyser opp selve rommet – samtidig som at det kan gi stemning til kjøkkenet.

ARBEIDSLYS:
Det er veldig viktig med et godt arbeidslys på kjøkkenet, da det er det lyset som du bruker når du tilbereder maten ved kjøkkenbordet. Arbeidslyset skal lyse opp arbeidsområdet godt, være skarpt og ha den rette fargetemperaturen. Arbeidslys kan komme ovenfra eller foran deg, men man må huske å unngå skygger for å få det beste lyset å arbeide i. Arbeidslyset skal være over kjøkkenbordet, komfyren og vasken.  

STEMNINGSLYS:
Er med på å gi hygge og karakter til kjøkkenet, det kan ofte kombineres med den sentrale belysningen ved hjelp av en lysdimmer. Gi ditt kjøkken en fantastisk stemning med stemningslys.
Kjøkkenet er et sted som krever god belysning, som skaper et overblikk i det åpne kjøkkenet, men også på skap og i hyller.


Pendel til kjøkken, klassisk, retro eller moderne

Når det kommer til kjøkkenbordet og pendellamper, så skal man huske å ha opphengingshøyden i tankene. Som hovedregel pleier man å si at lampene skal henge rundt 75-80 cm over benkeplaten, for å få den beste arbeidsbelysningen. For å unngå skygger måler man benkeplatens bredde, deler dette med 3, resultatet av dette måler man så ut i fra veggen – det er her hvor pendellampen skal henge, hvis du vil unngå skygger.  

En god ide er å henge flere ved siden av hverandre med litt avstand mellom, for å få den mest enhetlige belysningen i kjøkkenet. Det er mange muligheter når det kommer til pendellamper i kjøkkenet, og de kommer i flere forskjellige stilarter.
PH 2/1 pendel fra merket Louis Poulsen er en ekte designklassiker, som er designet av Poul Henningsen. Det er en elegant og tidløs pendel, som har et klassisk design, som passer inn i mange stilarter på grunn av det simple, men unike designet.

Det finnes opp til flere varianter innenfor PH familien, det er den originale og klassiske, som den som er på bildet, men i tillegg er det også noen flere moderne og retro varianter blant PH serien.

PH lampeserien er en lampe, som gir et riktig godt lys med det reflekterende treskjerm systemet. Det meste av lyset blir sendt nedover, noe som gir et bløtt og diffust lys.

Bildet er fra Instagram @valdealma

Flowerpot VP1 fra merket &tradition er en riktig flott og stilren pendel, som har en moderne look, men samtidig et meget klassisk design, som passer fint inn i det skandinaviske hjem.

Her ses lampen i matt hvit, men denne pendelen fås i 14 elegante farger. Det er en lampe som gir en riktig god belysning til kjøkkenet, samtidig som at den lyser opp ens hverdag med dens flotte design. Flowerpot gir et varmt lys til dens omgivelser, noe som passer godt til et rom som kjøkkenet.

Bildet er fra Instagram @homehappydkBeat Light serien fra merket Tom Dixon er en utrolig fet og spennende pendelserie, som har fått sin inspirasjon fra 80-tallet. Det er en serie som er en smule retro, men fortsatt har et moderne uttrykk – det er en lampe som gir et friskt pust til kjøkkenet, spesielt hvis man blander serien sammen.

Lampeserien fra Tom Dixon er inspirert av den skulpturelle enkelheten som er produsert i messing. Det er en serie av lamper som avgir et riktig kvalitetslys. Hver enkelt Beat Light lampe er unik, grunnet dens håndlagde produksjon i messing.
LED pærer til lampene i kjøkkenet

LED pærer er passende til lamper i kjøkkenet, de gir et behagelig og godt arbeidslys, som egner seg veldig bra til dette rommet. Foruten at LED lyskilder avgir et godt lys, så er det også strømsparende, noe som vil kunne ses på strømregningen, samtidig som at de også har en levetid som i gjennomsnitt ligger på 15 år. LED belysning til kjøkkenet gir deg en høy lyskvalitet og en god fargegjengivelse.

En LED lyskilde sikrer deg en belysning av høy og egner seg meget godt til kjøkkenet, på grunn av dens fargegjengivelse. I tillegg har LED pærer en veldig god fargetemperatur, noe som har stor betydning i kjøkkenet.

     • Ved praktisk belysning, altså arbeidsbelysning skal det gjerne brukes et nøytralt hvitt lys, som har 3500-4000
       kelvin.

     • Ved stemningslys skal det anvendes et varmt hvitt lys, som har 2600-2900 kelvin.

Kjøkkenet skal ha en matt og varm belysning, som gir en god fargegjengivelse på de matvarene du står og arbeider med. Vi har mange lampevarianter der det er innebygget en LED lyskilde, eller hvor man kan velge en LED pære, det er bare å dykke ned i vårt kjempeunivers av lamper til kjøkkenet.
Denne lampen er fleksibel og funksjonell, som er to ord, som passer veldig godt til rom som kjøkkenet. Aim LED pendelen i svart fra merket Flos er en lampe som kan justeres trinnløst i høyden, som derfor kan være med på å oppfylle dine behov for belysning.

Denne enkle og lekre pendelen er helt perfekt til kjøkkenet, både som arbeidsbelysning, men også som den sentrale belysningen. I tillegg har denne fantastiske pendelen en innebygget LED lyskilde, som er den lyskilden som fungerer best til kjøkkenet og når det kommer til arbeidsbelysning.Zero serien er en stilfull, minimalistisk og klassisk serie, som enkelt kan passe inn alle steder i hjemmet. Det er en lampe som fås i flere forskjellige størrelser og farger.  Zero S1 LED pendel fra merket Light-Point, som gir et lys som sprer seg nedover og bortover kjøkkenbordet. Zero serien er LED lamper, som gir den perfekte belysningen til arbeidslyset over kjøkkenbordet og kjøkkenøya.

Zero serien kan fås i fargerne, svart, gull, hvit og mocca, i tillegg fås de i 4 forskjellige størrelser.
En lampe som minner om den vi har på bildet er, Solo Sqaure taklampen, som er fra merket Light-Point. Det er en flott og enkel lampe, som er helt ideell til kjøkkenet. Taklampen kommer i svart eller hvit, og kommer også i et rundt design, som er like så diskret og simpelt i sitt design. I tillegg har den en innebygget LED lyskilde i seg, hvilket er det lyset som fungerer best til kjøkkenet.

En annen god taklampe, som egner seg godt til kjøkkenet er Focus serien fra Light-Point, som utsråler et varmt hvitt lys med sin innebygde LED lyskilde. Det er en lampe som setter fokus på tingene, noe som også ligger i navnet på lampen. Den har et enkelt og stilrent design, som kan passe inn mange steder i hjemmet.

Denne lampen er fleksibel og funksjonell, som er to ord som passer godt til rom som kjøkkenet. Aim pendel i svart fra merket Flos er en lampe som kan justeres trinnløst i høyden, som derfor kan bidra til å møte dine behov for belysning.  

Denne enkle og lekre pendelen er helt perfekt på kjøkkenet, både som arbeidsbelysning, men også som sentralbelysning. I tillegg har denne fantastiske pendelen innebygget LED-lyskilde, som er den lyskilden som fungerer best på kjøkkenet og når det kommer til arbeidsbelysning.

Bildet er fra Pinterest

Vurder din kjøkkenbelysning, tak-, pendel eller vegglamper

Det finnes utallige belysningsmuligheter til kjøkkenet, slik som taklamper, pendler og vegglamper. For å få et godt arbeidsområde i kjøkkenet er det flere ting som kan være praktisk, men det kommer selvfølgelig også an på smak og behag.
Når man er i gang med å overveie kjøkkenbelysningen, så er det viktig å ta forbehold for hvordan kjøkkenet er innredet.

Vegglamper er noe som er det helt store for øyeblikket, når det kommer til innredning av kjøkkenet. Det er en lampe som er super praktisk når det kommer til kjøkkenet, da den ofte kan dreies, flyttes og vendes på i forhold til hvor ditt behov er til belysning i kjøkkenet. Vegglampen gir deg mulighet for å få lys direkte på det stedet hvor du står og kokkelerer/arbeider. Vegglamper er nåtidens fleksible kjøkkenlamper.

Pendellamper er de mest fortrukne lampene når det kommer til belysning i kjøkkenet. En god ide er at, når man velger en pendel, så skal ikke skjermen være for stor, da den fort kan være til sjenans og være forstyrrende.

Taklamper er praktiske og lette å ha og gjøre med, de skal kun monteres i taket og så passer de nærmest seg selv deretter.

Når det kommer til å velge belysning til kjøkkenet, så er det viktig at lampen er fleksibel.

Det er veldig viktig å tenke over belysningen til kjøkkenet nøye, da lyset skal gi et godt arbeidslys, som gjerne lyser opp kjøkkenbordet, i tillegg skal kjøkkenet også ha en sentral belysning, som gir det generelle lyset til hele kjøkkenet.
Hvis du har bruk for fleksibilitet og funksjonalitet er 265 vegglampen fra merket Flos helt perfekt til formålet. Det er en vegglampe, som er så fleksibel at den lett kan erstatte taklamper og pendler. Vegglampen har en meget lang arm, som måler omkring 2 meter, armen kan styres til det stedet hvor du har behov for lys.

Det er en spennende og flott lampe, som passer godt inn i det minimalistiske kjøkken. 265 vegglampen fås i 3 forskjellige farger, svart, hvit og blå.

En annen fleksibel og funksjonell lampe er, 304L40 vegglampe fra merket Lampe Gras. Denne vegglampen har en bevegelig arm, som kan være med på å styre lyset dit hvor behovet er. Det er en stilren og enkel lampe, som fås i 5 forskjellige flotte farger.

I tillegg har Lampe Gras laget en hel serie av flotte og bevegelige lamper, som gjør det enkelt og brukbart for oss som forbrukere. Det er helt klart en lampeserie man bør sjekke ut, da den helt klart er verdt det. Lampe Gras har blitt mer og mer populær gjennom årene og det fortsetter den veien.
Semi pendelen fra det danske merket GUBI er en meget flott pendel, som har et karakteristisk og vakkert design. Det er den perfekte lampen, hvis man leter etter en lampe som skaper et godt lys. Semi pendelens emaljerte skjerm avgir et diffust lys og konformt lys, som er perfekt ideell til kjøkkenbordet og kjøkkenøya.

Denne pendelen har et unikt design, som er tidløst og kommer i 8 forskjellige farger og 3 størrelser, så det er noe for enhver smak.

Being taklampen fra Philips Hue er den perfekte taklampe, den er stilren og enkel i dens design. Det er en lampe der du selv kan stille inn styrken på lyset, noe som er praktisk i forhold til sentral- og arbeidsbelysningen. For den beste typen arbeidsbelysning, kan man justere lampen til rundt 4000 kelvin, i tillegg kan lampen også dimmes. Det er en funksjonell lampe, som man kan bli helt avhengig av.

Being taklampen har mange funksjoner og gir et godt lys, som er nedoverrettet og blir spredt ut til sidene. Lampen kan fås i svart og hvit.
Vi håper at vi nå har gitt deg inspirasjon og viten rundt belysning på kjøkkenet, hvis du skulle ha noen spørsmål eller ha bruk for veiledning, er du velkommen til å kontakte vår kundeservice, der du vil være i de beste hender.

Alle bildene er fra Pinterest