Utelamper – Alt om belysning utendørs

Utelamper er praktiske og behjelpelige, da de lyser opp vårt utendørsmiljø for oss når det er behov for det og når mørket faller på. Utendørsbelysningen kommer i alle slags mulige former, design og materialer, derfor er det et stort utvalg å velge mellom. Her gir vi deg en liten guide på hva som er populært blant våre kunder, samt hva som er verdt å vite om utelamper.

Utendørsbelysning er både pent og praktisk å ha, spesielt når vi nærmer oss de mørke høsttidene og vintertidene. Alle våre utendørslamper har en høy kvalitet og en lang levetid, noe som er nødvendig når det kommer til lys som skal være utendørs året rundt. Det er mulighet for fasade belysning, inngangsdør belysning, belysning ved og rundt blomstebed, belysning i innkjørselen, belysning ved terrassen og mange andre steder utendørs.

Hvordan velger man den riktige utendørsbelysningen? Først og fremst er det viktig å finne ut av om det er vegglampe, en bed lampe eller begge som du mangler. Vi har utendørslamper av topp kvalitet, som lett kan løse ditt behov for belysning utenfor hjemmet eller rundt omkring i hagen.

Utelamper – favoritter til vegg eller bedet

Hos Lampemesteren har vi mange favoritter blant vårt utvalg av utendørslamper, i tillegg har våre kjære kunder også deres favoritter. Her har vi valgt ut noen av de mest populære utendørslampene både til fasaden, innkjørselen og bedet. Det finnes mange forskjellige muligheter når det kommer til utendørsbelysning.

Fordelene med utendørsbelysning er at de lyser opp mørke hjørner, skaper ro og glede rundt hjemmet ditt, samt byder én velkommen med en behagelig og deilig belysning.
Cube LED utendørs vegglampe fra merket Light-Point er en av våre mest populære lamper når det kommer til utendørsbelysning. Det er en vegglampe som kan henge fint på fasaden til hjemmet eller ved gjerdet. Cube lampeserien er en spennende serie av lamper, som både kommer med og uten innebygget LED lyskilde. Det er imidlertid praktisk og strømsparende å velge utendørslamper med LED lyskilder.

Cube lampeserien fås i fargene hvit, svart og sølv, i tillegg kan man velge om vegglampen kun skal lyse nedover eller både oppover og nedover på samme tid. Det er en stilren og fin lampe, som oppfyller alle krav innenfor utendørsbelysning.


AJ50 utendørs vegglampe fra det danske merket Louis Poulsen er en ekte klassiker innenfor belysningsdesign. Det er en meget populær lampe, som har en innebygget LED lyskilde, som gjør den enda mer praktisk i forhold til belysning i utendørsmiljøet.

Selve armaturhodet på AJ utendørslampen kan beveges 60 grader til sidene, noe som også gjør det til en fleksibel utendørslampe. Denne populære og folkekjære utendørs vegglampen fås i 3 farger, som svart, grå og hvit.
Cube XL Stativ utendørslampe fra merket Light-Point er enda en meget populær utendørslampe hos våre kunder. Denne bollarden er beregnet både som bedlampe og til å stille opp i innkjørselen, eller der du synes det er passende å ha den.

Det er en elegant og stilren bollard, som kommer i fargene svart, sølv og hvit. Denne utendørslampen fås med både en fleksibel E27 stikkontakt, der du selv kan velge pærer eller en LED innebygget lyskilde, som er strømsparende og meget populær.
Spotlamper er meget populære i hagen og omkring blomsterbedene. Sub lampeserien fra merket Light-Point består av nedgravingsspotlys, som kommer i rustfritt stål. Det er et veldig praktisk spotlys, som gir et behagelig og godt lys til hagen og resten av utendørsomgivelsene.

Spotten fås i rund og firkantet form, og har et simpelt og stilrent design, som ikke rusker for mye i øynene. Denne spotserien er LED, noe som egner seg veldig godt til hagen.

Belysning utendørs og fordelene ved LED

LED lyskilder er de som fungerer best når vi har med belysning utendørs å gjøre. Vi har et godt utvalg av utendørslamper som har innebygde LED lyskilder. Det som er bra ved LED er at det er strømsparende og har en virkelig lang levetid, som i gjennomsnitt ligger på 10-25 år.

Med LED lyskilder kan man holde strømforbruket nede, samtidig som at man byder folk velkommen med en behagelig og varm belysning, som ikke blender.

Det er viktig å tenke på fargetemperaturen når det kommer til å velge utendørsbelysning. Her er LED pæren praktisk, da man kan få dem med både en varm og kald fargetemperatur. Det er viktig å kikke på Kelvingraden, da det er den som angir hvilken fargetemperatur pæren har.

En Kelvingrad på omkring 2600 gir en hyggelig belysning. Du kan lese mer om lysets farge her.


Fordelene med LED lyskilder

     • Strømsparende, vil kunne ses på elregningen.
     • Har en lang levetid.
     • Ingen oppstartstid, lyskilden tennes med det samme.
     • Billige i pris når man tar levetiden på lyskilden med i betraktningen.
     • LED lyskilder kan godt tåle kulde og vibrasjoner.
     • Er gode å benytte de stedene der hvor lyset skal være på over lengre tid.
Denne flotte og unike utendørsvegglampen er praktisk og velegnet til utendørsmiljøet. 304 XL Outdoor vegglampen fra merket Lampe Gras er en meget elegant og klassisk utendørslampe, som gir et veldig godt lys til dens omgivelser. Lampen benytter en LED pære, da det er den lyskilden som fungerer best til utendørslivet.

304 XL lampen er laget i materialet stål, som fungerer meget godt til utendørsmiljøet. Det finnes mange forskjellige varianter utendørslamper fra Lampe Gras, se flere av dem her.
Denne meget fine fakkel bollarden har et elegant og flott design, som lett passer inn i hagen, innkjørselen eller foran huset. Fakkel fra det danske merket Seslef er en enkel lampe, som benytter den energisparende LED lyskilden, i tillegg kan lampen også anvendes som en virkelig fakkel, da det er mulighet for å tilsette lampeolje i beholderen.

Fakkel bollarden er en lampe som kommer i tre forskjellige flotte farger, svart, galvanisert og rust. Lampen avgir et varmt hvitt og behagelig lys ut til dens omgivelser.
Nautiluz Square LED utendørslampe fra merket Lumiere er en meget moderne og flott bedlampe, som vil stå fint i hagen og lyse opp omgivelsene. Lampen kommer i fargen antrasitt og har et enkelt og innbydende design. Lampen har en innebygd LED lyskilde, som kan holde i mange år.

Det er en meget smart lampe, da du bare plasserer den ned i gresset, jorden eller bedet, der den så vil stå fast og lyse fint.

Verdt å vite om utelamper

Der finnes mange forskjellige typer av utendørslamper, og vi har nå vært i gjennom en del av dem – men det er flere. Utendørslamper gir trygghet og hygge til dine utendørsomgivelser, spesielt omkring inngangsdøren, fasaden, innkjørselen og terrassen. Det er en god måte å byde folk velkommen på når utendørsbelysningen er skrudd på.

Det er viktig når man velger en utendørslampe at man tenker på hvilke materialer og hvilken overflate lampen skal ha. Hvis huset ditt f.eks. ligger ut mot havet, så vil det være mye salt i luften, derfor er det viktig å ha en lampe som kan holde til de værforholdene.

I forhold til materialer finnes det mange, men galvanisert er et materiale som ofte dukker opp når vi har å gjøre med utendørslamper. Galvaniserte lamper er ofte belagt med sink, som er med på å forhindre rust og at lampene blir stygge med tiden.

Det er alltid viktig å ha vind og vær med i betraktningene når det kommer til utelamper – man vil jo gjerne at lampene dine holder i mange år fremover. I tillegg er det viktig å holde øye med reglene for tetthetsgraden (IP koden), da lampene utenfor skal kunne motstå regn, sludd og alt annet slags vær. Les mer om tetthetsgraden her.
Eggy serien fra merket CPH Lighting er en unik og enkel lampe, som er beregnet til utendørsbruk. Det er en dekorativ lampe, som fint kan ligge på gresset eller på terrassebordet. Lampeserien har en organisk form og avgir et varmt, diffust og blendefritt lys.

Det er en funksjonell lampe som kan flyttes rundt på, alt etter hvor behovet for belysning er. Eggy lampeserien fås i 3 størrelser, Ø70, Ø55 og Ø32.

Denne vegglampen er en ekte klassiker, og er den lampen vi ser mange steder rundt omkring i Skandinavia som fasade lampe. Det er en lampe som kler mange fasader med dens enkle og vakre design. Rørhat vegglampen fra merket Light-Point kan fås i 8 forskjellige farger, så det er rikelig å velge mellom.

Det er en tidløs og elegant lampe, som monteres direkte på veggen.Utover at det finnes diverse utendørslamper til fasaden, bedene, inngangsdøren osv., så finnes det også To Go lampenne, som kan benyttes utenfor. Disse lampene er veldig praktiske i forhold til å ta med ut på terrassen og nyte sensommerkveldene. I tillegg er de praktiske, da de er oppladbare, som betyr at det ikke er noen ledning i veien når du sitter og koser deg utenfor. Her ses tre eksempler på To Go lamper, fra venstre har vi FollowMe fra merket Marset, Carrie fra merket Menu og til sist har vi Colors LED Sound Jar fra merket Colors by Copenhagen
.
FollowMe lampen fås i to størrelser, det er en praktisk og fleksibel bordlampe, som du kan ta med deg overalt. Den kan brukes på terrassen, tas med på stranden, ut i hagen på teppet eller det fjerde stedet du finner på. Det er en oppladbar lampe som kan holde strøm i opp til 20 timer ved hyggebelysning, hvis den kjører på full guffe holder batteriet i ca. 5 timer. Det er en LED lampe, som har en innebygd LED lyskilde.

Carrie lampen er en kjekk liten lampe, som du også kan ta med deg overalt. Dens simple og stilrene design gjør at den lett passer inn i dens omgivelser. Det er en fleksibel liten lampe, som har mange funksjoner. Med denne lampen har man mulighet for å skape hyggelige stemninger, med god belysning, som kan lyse i opp til 5 timer.

Denne lampen her skiller seg litt ut i fra de andre to, denne lampen kan nemlig spille musikk samtidig som at den lyser opp rommet og skaper en hyggelig stemning. Colors LED Sound Jar lampen er en praktisk liten lampe, som fås i tre forskjellige farger. Du kan ta med lampen akkurat dit du har lyst til, da lampen har et oppladbart batteri og kan holde på strømmen i opp til 10 timer.

Vi har nå gitt deg en liten guide og en smule inspirasjon til utendørslamper, hvis du har spørsmål eller bruk for veiledning, så er du velkommen til å kontakte vår kundeservice.

Alle bildene er fra Pinterest