Lyspærer

Hvilken pære bør du velge?

Mulighetene er mange, og det kan være vanskelig å navigere rundt i det store utvalget av forskjellige typer, former og farger. Skal den lyse opp et bad, skal den brukes i stuen som kosebelysning, eller skal lyspæren brukes over spisebordet? Ønsker du å være bedre rustet til å velge riktig lyspære, finner du vår guide til lyspærer her - eller les mer nedenfor!

Du er også velkommen til å kontakte vår kundeservice på e-post, chat eller telefon, så hjelper de deg med å finne riktig pære til din lampe!
Viser 36 av 544 produkter

Mere viten om pærer

Det er ikke alltid lett å finne riktig pære. De forskjellige begrepene man skal se på når man skal finne en pære blandes ofte sammen – og det er derfor vi har vår guide til pærer – men vi vil gjerne oppsummere noen begreper nedenfor.

Er du på jakt etter en lyspære fordi den gamle har sprukket, bør du begynne med å undersøke hvilken fatning den gamle pæren hadde. De klassiske innskruingsspærene finnes generelt i to forskjellige størrelser; stor og liten fatning. De store heter E27, og de små heter E14. E-pærene er de klassiske pærene som de fleste nok har prøvd å skru inn og ut av en lampe. De er også oppkalt etter den store oppfinneren Edison, akkurat som Lampemesterens maskot!  

G-pærer har vanligvis en eller annen form for klips, og er sjeldnere enn E-pærene. De kalles populært stiftpærer.

GU-pærene er en nyere oppfinnelse, og sitter typisk i spotlys, hvor de to bena deres er senket og snudd rundt 20 grader for å feste dem i en slags bajonettfatning. GU-pæren er designet for å sitte i nedoverhengende lamper, og tallet som følger etter GU er avstanden mellom de to bena på pæren.

T-pærer er den siste pæretypen vi utdyper her. T5 er et lysstoffrør, og krever en armatur som kan støtte det.

Fargegjengivelse


Når man snakker pærer er det viktig å være oppmerksom på begrepet RA, som betyr hvor godt lyset gjengir farger. Vanlig dagslys er 100 RA og gjengir dermed farger perfekt. I en LED-pære er RA vanligvis 80-95, noe som betyr at fargegjengivelsen kan være veldig tett på det man ser i virkelighetens lys. I et helt vanlig hjem bør du velge en RA på minimum 80, da blir fargene fine og lyset som det skal være.

LED-pærer


LED-pærer er veldig populære og med god grunn. En LED-pæres lys er indikert i lumen og ikke i watt, som med andre pærer. Følgende gjelder som tommelfingerregel for watt omregnet til lumen:

15W = 140 lumen
25W = 250 lumen
40W = 470 lumen
60W = 800Lumen
75W = 1050 Lumen
100W =1520 Lumen

En LED-pære er svært økonomisk og bruker svært lite strøm. Vi har LED-pærer fra blant annet GN, e3light, Muuto, DuraLamp, Philips, Vita, Megaman, Raxon, Tala og mange flere.

Dekorative pærerDet er mange lamper i dag hvor pæren er synlig og hvor den er nesten like stor del av lampens utseende som selve lampen. Du finner derfor et stort utvalg av vakre og dekorative pærer til alle salgs lamper her hos oss.

Philips Hue - Fremtidens pærerI samarbeid med Apple har Philips designet Philips Hue, som godt kan beskrives som lysets fremtid. Her kan du laste ned en app, og i samarbeid med de spesialutviklede pærene kan du stille inn og styre lyset ditt selv, akkurat slik du vil ha det med uante muligheter, blant annet 16 millioner forskjellige farger.  
Dette er et gjennombrudd i utviklingen av lyspærer, da det nå er mulig ganske enkelt ved å bruke riktig pære, det man tidligere måtte ha både dimmer og timer til. Du kan også bruke Philips Hue som innbruddsforebyggende, da du kan stille inn lyset til å slå seg av og på til forskjellige tider og i de forskjellige rommene når du ikke er hjemme.

Stort utvalg av pærerVi har mange forskjellige fatningsstørrelser, blant annet de mest populære E27, E14, G9 og GU10, men også de mere spesielle som GU5.3, R7S og G23 finner du i vårt store sortiment.

Vi har også et stort utvalg av lysrør, glødelamper og energisparepærer.

LED pærer i god kvalitet gir et behagelig lys, og er optimale til steder der du trenger rask tenning og til f.eks utendørs. De er en smule dyrere å kjøpe, men holder så lenge som opp til 20 år. Halogenpærer gir en varm lys og god fargegjengivelse, men har noe kortere levetid. Vi har også vakre og spesielle pærer til f.eks den fritthengende stoffledningen eller lysekronen, der pæren er en like så stor del som lampen og kan og skal ses.
Del bildene dine med @lampemesteren
Tagg #yesLampemesteren, så blir bildene dine kanskje vist her. Inspirer og la deg inspirere fra en unik bolig til en annen.