Andrea Tosetto

Født: 4. juni 1959
Verk: Kelly, Stockholm samt Tris, for Studio Italia Design
Utdanning: Kunstskolen og Kunstakademiet i Venezia

Som en forstad til Venezia ligger Marcon, og få kilometer derfra finner vi øya Murano. I 1950 kunne man nesten daglig se at Angelo Tosetto gikk turen frem og tilbake – fra verkstedet sitt med kunstneriske lysekroner i Marcon til øya Murano, for å oppdage hemmeligheter hos de lokale glassbutikkene som behersket teknikken av munnblåste glass. Han hengte seg spesielt opp i det lyset som kom ut av to enkle materialene – glass og metall, som ble hans nye materialer. Angelos ønske om å designe ble kombinert med hjembyens tradisjoner, karakteristika og historie. Det var ren lidenskap og tilhørsforhold til det kunstneriske som var begynnelsen på historien om Studio Italia Design.
Viser 16 av 16 produkter

Den italienske familiebedriften


Andrea Tosetto er født i 1959 i Mestre. Etter å ha deltatt på Kunstskolen og Kunstakademiet i Venezia, startet han i 1977, som 18-åring hos Studio Italia Design. Det var faren hans, Angelo Tosetto som grunnla selskapet på 1950-tallet. Andrea Tosetto overtok raskt styringen, noe som hadde stor betydning for selskapets utvikling. Han er blant annet mannen bak den fantastiske Kelly-Serien fra Studio Italia Design.

Siden 2013 har Andrea Tosettos sønn, Massimilano Tosetto, vært en del av Studio Italia Design. Han er dermed den tredje generasjonen ved roret i familiebedriften som har til oppgave å bevare dens arv og bringe den videre i det 21. århundre.

Studio Italia Design


Med en perfekt balanse mellom form og funksjon skaper Studio Italia Design elegante, praktiske og vakre lamper. De kombinerer den basale forståelsen for glassarbeid, metallhåndverk og lyssetning med den nyeste teknologien innenfor belysning. Så selv om verkene er både innovative og moderne, kan man fortsatt få øye på de karakteristiske trekkene ved produktet, som behandlingsmetoder og kvalitetsmaterialer.

Den italienske familiebedriften har fortsatt base i Venezia, der de produserer kvalitetslamper som lever opp til det prestisjetunge merket ”Made In Italy”. De samarbeider kontinuerlig med internasjonale designere som har vært med på å skape unike lamper. Eksempelvis den populære Nostalgi Pendel, som finnes i flere forskjellige former og materialer.
Del bildene dine med @lampemesteren
Tagg #yesLampemesteren, så blir bildene dine kanskje vist her. Inspirer og la deg inspirere fra en unik bolig til en annen.