Design lamper til barn og barnerom

Hos Lampemesteren finner du søte og koselige lamper til barnerommet, hvor det ikke har blitt begått et kompromiss på kvalitet eller sikkerhet.  Våre barn fortjener det beste lyset, og det finner du akkurat her. Les min guide og la deg inspirere og få gode idéer til ditt barnerom.

Skal barnelamper være med LED?

Om dine barnelamper skal være med LED eller ikke, er det selvfølgelig ingen regel om, men jeg vil klart anbefale det. LED er utrolig strømsparende, så du kan godt la lyset være på hele natten, uten å måtte tenke på strømregningen din. Pærene blir heller ikke varme som gamle glødepærer, så dine barn vil ikke kunne brenne seg på lyskilden og i tillegg til at LED er strømsparende, har de også en lang levetid - som hovedregel sier man 25000 timer. Jeg vil helt sikkert anbefale LED – ikke kun på barnerommet, men til hele huset.  

Designlamper i barnerommet – våre beste kandidater

Mine beste lampekandidater til barnerommet, er de søte skapningene fra Mr Maria. Vi har selv Nanuk på gutterommet og Miffy på pikerommet og tro meg, det er en hit.

Lampene fra Mr Maria kan dimmes med en liten rund switch, som jeg personlig synes er flott fremfor 3. trinns dimming, da du kan dimme til det nesten har slukket. Begge lampene våre er påslått hele natten på svakeste styrke og da, siden det er LED, trenger man ikke tenke på strømforbruket.Nanuk som ses her, er en stor og søt isbjørn, som måler 41cm. Den sprer varmt og stemningsfullt lys om kvelden, og pynter fint på dagtid når den er slukket - en søt venn ethvert barn vil elske.  

Miffy, Nanuk og alle de andre søte dyrene fra Mr Maria, er selvfølgelig testet og godkjent! Som du sikkert kan se, så er Mr Maria lampene bare et godt valg, da du hverken trenger å bekymre deg for sikkerheten eller strømregningen, og lampen blir naturligvis heller ikke varm, så den kan klemmes og kysses så mye som barnet ditt har lyst til. Jeg lover deg at den blir ditt barns beste venn.

Bildene er fra Instgram profilen @bytved

En annen populær lampe på barnerommet er Eos fra Vita. Fjærlampen, som mange kaller den, er en flott og fluffy lampe, som absolutt passer inn mange steder i hjemmet, men spesielt på barnerommet.

Sett evt. i en Color pære fra Philips Hue og velg mellom 16 millioner farger, som du kan styre via en app på din smartphone eller tablet.


Eos fås i Hvit, Brun og Grå, samt mange størrelser og så kan du velge med pendeloppheng, bordstativ, gulvstativ eller det nye veggstativet. En annen nyhet er Eos vegglampen, som også kan være en mulighet på ditt barns rom.

Finn hele Eos serien fra Vita her.

Bildene er fra Pinterest


Skal jeg anbefale en taklampe, så blir det Being fra Philips Hue, som er en flott og tidløs lampe, som har mange funksjoner. Being har innebygd LED og kan styres via den samme app’en som til dine color pærer - synes du det er for teknisk, selvom det er utrolig simpelt, så medfølger det en fjernkontroll med faste innstillinger.

Being taklampen er med White Ambiance, noe osm betyr at den gir hvitt lys, som man kan justere selv hvis du ønsker et kaldt eller varmt lys. Den har 4 knapper, som gir 4 forskjellige hvitfarger. Utover å kunne justere kelvin graden, kan du også dimme lampen med din fjernkontroll. Taklampen gir et direkte nedoverrettet lys, men også ut fra siden, noe som gjør at lyset treffer taket, for så å bli reflektert ned og ut i rommet. Supersmart og flott taklampe.

Blir helt nødt til å nevne Light Strips, som også er fra Philips Hue. Du kan nok høre at jeg er rimelig begeistret for Philips hue, men det er bare så genialt og enkelt.

Light Strips kan bøyes og formes akkurat som du vil ha det og de beskjæres bare ved merkene, så man får den ønskede lengden og til slutt kobler du den til stikkontakten og oppretter forbindelse til din bridge.

Les mer om Philips Hue oppsett her.
Du kan fremheve forskjellige steder i rommet og du kan skape indirekte lys med effekter, som du ønsker. Det er ekstremt enkelt å installere Hue Light Strips, da de har tape på baksiden og derfor kun skal settes fast der hvor du ønsker det.

Sett det fast rundt om ditt barns seng, skrivebord eller under kommoden. Du kan kode lyset til å slå seg på langsomt om morgenen eller til å dimme langsomt om kvelden. Du har igjen 16 millioner farger og du kan justere styrken, få det til å blinke og mye, mye mer.  

Mulighetene er mange – så slipp løs fantasien og lek med lyset!Verdt å vite om belysning på barnerom

Det er flere måter å ha belysning på i barnerommet. De fleste har en taklampe, som er din grunnbelysning. I tillegg kan du ha hyggebelysning og en nattlampe og hvis barnet ditt er større, så også en skrivebordslampe.

Vil du ha en nattlampe montert på veggen ved ditt barns seng, så sørg for at du ikke har direkte belysning, så barnet blir blendet. Har du et mindre barn, så velg en lampe hvor lyskilden en gjemt bak en skjerm, så kommer ikke barnet ditt til pæren. Velg gjerne en dimbar nattlampe, da det er flott at du kan styre lysstyrken etter behov – det vil du ikke angre på.

Du kan også velge en gulvlampe, f.eks fra Mr Maria, som beskrevet ovenfor, da du både har en lampe barnet ditt vil elske, en lampe som kan dimmes, som er med LED, den blir ikke varm, og så er den selvfølgelig testet og godkjent.

Grunnen til at jeg nevner den er godkjent, er fordi jeg vet at ganske mange kjøper imitasjoner eller andre søte barnelamper på forskjellige gadgetsider, og mange er dem er desverre ikke laget i et godkjent materiale, dvs at lampen faktisk kan være giftig og det verste er nok sikkerheten. Mange av disse lampene er ikke sikkerhetsgodkjent, noe som kan skape brannfare.

Betal heller litt ekstra og få en ordentlig lampe til ditt barn – det er som sagt bare min mening og anbefaling og en hjelp til dere som ikke er klar over det.