Pendelen i ditt liv!

Har du aldri brukt ordet ”pendel” om en lampe, så er du definitivt ikke den eneste! De fleste vil nok si ’taklampe’ om den lampen som de enten har hengende over spisebordet, sofabordet, i gangen eller på soverommet. Men den helt riktige betegnelsen for en lampe som henger og dingler fra taket i en ledning, er faktisk en PENDEL. En taklampe er en lampe, som sitter fast i taket, som mange f.eks har på baderommet, og derfor er det forskjell på disse to.

Da har vi styr på terminologien, så la oss snakke om pendler! For en vakker pendel er et must-have i ethvert hjem! Den helt riktige kan gi en wow-faktor og skape uttrykket i et helt rom bare ved dens tilstedeværelse alene, hengende fra taket. Liker du en helt enkel og gjennomsiktig, som går i étt med omgivelsene og skaper behagelig lys, uten å ta oppmerksomheten? Eller går du for en stor og spennende lampe, som kanskje blir et helt møbel i seg selv? Den helt riktige pendelen kan være vanskelig å finne, men i denne artikkelen får du noen populære og lekre tilbud på pendelen til ditt hjem – Pendelen i ditt liv!

Vil du gjerne bare se alle våre fine pendler, så finner du dem akkurat her.

Den morsomme

Den morsomme

Multi-Lite pendelen er med sin karakteristiske form av to motsatte justerbare skjermer, en skjønn og annerledes lampe, som virkelig gir karakter til rommet! Ved å rotere skjermene individuelt, kan Multi-Lite pendelen kombineres på utallige måter, og lyset kan lyse akkurat dit hvor du gjerne vil ha det.

Multi-Lite ble designet i 1972 av Louis Weisdorf og blir i dag produsert av Gubi. Den kommer i et flertall av farger og materialer, og kan henge enkeltvis eller flere sammen. Med sine 36 cm i diameter, er ikke pendelen verdens største, så har du et litt større spisebord, vil det nok være nødvendig med flere pendellamper, for å få det riktige lyset. I Multi-Lite serien finnes det også en gulvlampe.

Finn Multi-Lite her.

Den elegante

Den elegante

Blown fra &tradition er en vakker og elegant lampe, som med sin vatterte look gir akkurat det lille ekstra til bordet ditt, stuen din eller kanskje over kjøkkenøya? Pendelen er designet av Samuel Wilkinson, som forklarte at det hele startet med en idé om å se verden i gjennom et slags filter, inspirert av gamle flasker, antikke lamper, fyrtårn og til og med keramikk.

Blown kommer i både sølv, som fremstår gjennomsiktig med synlig pære og i opal, som med sin transparente look gir et super bra og behagelig lys.

Blown finner du her.

Den vanvittige

Den vanvittige

2097 fra Flos er en vaskeekte ’show-stopper’ og vil være en helt fantastisk tilføyelse til hjemmet ditt! Med enten 30 eller 50 lyskilder, gir 2097 både et fantastisk flott og fyldig lys, men er også et helt kunststykke i seg selv! Med klare referanser til fortidens lysekroner, er 2097 både en gammel klassiker og en nåtidens modernist!

Designeren bak 2097-  Gino Sarfatti - var en sann kunstner, som i gjennom hele sin karriere arbeidet med å finne det helt riktige lyset og optimale metoder til å gjøre en lampe både funksjonell og estetisk. Lysekronen 2097 er kun én ut av 400 lamper, som han i alt nådde å tegne.

Finn de forskjellige variantene av 2097 her.

Den fine

Den fine

Farget glass og en twist på siden, det er oppskriften på Ballroom fra Design By Us, og den oppskriften har gitt stor suksess! Pendelen er utført i munnblåst glass, med håndmalt kant.

Ballroom har nesten en ’art deco’ look, og vil virkelig gjøre det godt i et moderne hjem, som gjerne har litt særpreg. Heng flere over spisebordet eller kjøkkenøya, og skap et vakkert og elegant lys. Du kan velge pendler i samme farge, eller kanskje våge deg ut i en frekk kombinasjon av flere farger og størrelser.

Om du liker lilla, grønn, rav og røykfarget eller noe helt annet, så finner du Ballroom her.

Den fargerike

Den fargerike

Italienske Kartell er en garantist for knallfarger og materialer slik som plastikk og akryl. De står bak utallige av spennende og moderne lamper, og spesielt FL/Y pendelen er meget populær! FL/Y er produsert i farget glass, og er med sin diameter på 52 cm, også en lampe i en god størrelse og vil passe både over et stort og lite bord, kanskje med flere farger sammen, hvis det skal være helt vilt!

Hopp om bord sammen med FL/Y akkurat her.

Den avantgardistiske

Den avantgardistiske  

Som små diamanter, som lyser opp rommet ditt – er Hope Pendelen noe helt spesielt og en utrolig vakker tilføyelse til hjemmet ditt. Hope produseres av italienske Luceplan.

Med en helt uhørt letthet over seg, flyter nesten Hope ned fra taket og med de gjennomsiktige bladene, reflekteres lyset fint og gir rommet en fin glød.

Har du ”Do It Yourself” lyster, er Hope også behjelpelig med det, da du faktisk selv må montere lampen! Det klares heldigvis enkelt med noen klikk, så ikke noe man behøver å være særlig teknisk anlagt for å klare.

Hope vil være fantastisk over spisebordet, men har du en gang f.eks. eller en stue med høye tak, vil Hope også virkelig komme til sin rett.

Hope kommer i flere størrelser, og også som vegg- og gulvlampe.

Se alle de skjønne Hope modellene her.

Den klassiske

Den klassiske

Danske Cecilie Manz har designet en skjønn lampe for Lightyears– Caravaggio pendelen. Bor du helt minimalistisk eller med mye farger, så vil Caravaggio skape ro, eleganse og gjennomført god stil hjemme hos deg.

Cecilie Manz er for tiden ved å bli en av de helt store moderne designere i danmark, og hun har i tillegg til denne skjønne Caravaggio pendelen, også designet Micado-bordet for Fredericia Furniture, Beo-høytalerne fra B&O og baderomsserier for Duravit.

Caravaggio er en klassisk pendel, men med en twist og med hull både i bunnen og toppen, som gir den et skjønt lys over f.eks. spisebordet, kjøkkenøya eller i stuen.

Finn de vakre Caravaggio pendlene her.

Den slanke

Den slanke

Skal det være så enkelt som det nesten kan bli, så er Slim fra Light Point akkurat den riktige pendelen for deg! En slank silhouette og et godt lys – Hva mer kan man forlange?

Slim kommer i flere lengder og farger, og vil passe perfekt på kjøkkenet eller over spisebordet. Godt lys uten å ta oppmerksomheten fra rommet.

Finn den slanke Slim Pendelen akkurat her.

Her var det noen tilbud på noen vakre, morsomme, enkle, gale, klassiske og bare helt utrolige flotte pendler. Fant du pendelen i ditt liv? Hvis ikke, kan du se vårt kjempeutvalg av pendler akkurat her.