Marcel Wanders

Marcel Wanders
Født: 1963
Kjente verk: Skygarden Pendel, Can Can Pendel, Knotted Chair og mange flere.
Utdannelse: Designer  

Historik
Marcel Wanders ble født i Boxtel i Holland.. her velger vi så å hoppe frem til 1988 hvor han uteksaminerte som designer fra Hogeschool voor de Kunsten Institute of Arts Arnhem i 1988, etter å ha blitt bortvist fra DesignAcademy Eindhoven. Allerede her la han opp til å bli en Design-Bandit.

I 1995 åpnet han atelieret sitt i Amsterdam, for allerede i 1996 å få et verdensomspennende oppmerksomhet med sin ikoniske knotted Chair. Stolen var et spennende ekteskap mellom high-tech materialer og low-tech produksjonsmetoder. I 2001 stiftet marcel Wanders og Capser Vissers Mooi hvor Wanders i dag fortsatt er medeier og Art Director.

Det jobbes på spreng i hans Powerhouse Studio hvor han jobber som produkt- og innredningsarktitekt samt Art Director. PowerHouse har rundt 50 internasjonale designspesialister som har hatt en god KLAT(?) over de 1.700 prosjekter for private kunder samt premium merker som: Kartell, Alessi, Bisazza, KLM, Flos, Swarovski, Boffi, Flos, Puma og mange flere.

Wanders har  gjennom tiden mottatt diverse designpriser, blandt annet Designpris Rotterdam og Kho Liang Le prisen. Han har undervist på San Fransisco Museum of Modern Art, LIMN, Design Academy, Nike, IDFA, og FutureDesignDays samt et utal av verdens mest prestisjefyllte designskoler. Business Week valgte i 2002 Marcel Wanders som en af Europas 25 ”Leaders of Change”.

Av mange betraktes Marcel Wanders som noe alternativ i designverden, hvor han har gjort det til sin misjon å ”Skape et miljø av kjærlighet, leve lidenskapelig og få våre villeste drømmer til å gå i oppfyllelse”.

Sammenblandingen av innovative materialer og teknologier satt sammen med mer eller mindre subtile, referenser til kjente historiske stilarter og arketyper går igjen som den råde tråd i Wanders design. For den som ser på, er det lett å forholde seg til og ”connecte” med verkene, som gir en fantastisk bæredyktiget overfor omgivelsene gjennom den lange levetid i designet.
Skygarden Pendel Brun - Flos
NOK 24 800,00
Velg variant for lagerstatus
Skygarden Pendel Hvit - Flos
NOK 24 800,00
Velg variant for lagerstatus
Skygarden Pendel Svart - Flos
NOK 24 800,00
Velg variant for lagerstatus
Skygarden Pendel Matt Gul - Flos
NOK 24 800,00
Velg variant for lagerstatus
Viser 5 av 5 produkter
Del bildene dine med @lampemesteren
Tagg #yesLampemesteren, så blir bildene dine kanskje vist her. Inspirer og la deg inspirere fra en unik bolig til en annen.