Anglepoise

Det tidløse og britiske merket er mest kjent for deres arkitektlampe Original 1227 - en flott arkitektlampe som er utført i et minimalistisk design. I dag er serien med Anglepoise 1227 utvidet med både pendel, bord-, gulv- og vegglampen. Med det industrielle og enkle uttrykket, passer hele serien lett inn i den moderne innredningen.

Det er flere videreutviklinger av den ikoniske lampen. Blant annet lanserte Anglepoise i 2014 ,Anglepoise Type 75, fra 1968 – i fire nye iøynefallende fargekombinasjoner. De nye versjonene ble designet i samarbeid med den britiske motedesigneren, Paul Smith, som er kjent for å designe herreklær med en fremtredende stil. Hans mestring av farger sees tydelig i den fantastiske tolkningen av Type 75.

I mer enn 80 år har Anglepoise laget lamper som betraktes som britiske designklassikere. Med den karakteristiske banebrytende balansemekanikken er lampene det ypperste innenfor fleksibel og funksjonell belysning. De passer perfekt i forbindelse med skrivebordet, som sengelampe eller praktisk belysning over hvilket som helst arbeidsområde.
Type 75 Mini Bordlampe Mole Grey - Anglepoise
Veil. pris NOK 1 845,00
Varen er på lager
Viser 36 av 86 produkter
I 1932 utviklet bilingeniøren George Carwardine en ny formel til en fjær. Han oppdager at en svingarm som understøttes med 4 av disse fjærene, kan med lett berøring flyttes og allikevel opprettholde sin posisjon – og dermed var den første Anglepoise-lampen født. I begynnelsen var lampene veldig praktiske og industrielle, men med utvidelsen i 1935 fikk sortimentet en ny lampe med kun 3 fjær – det er den vi dag kjenner som Original 1227.

Siden 2003 har Kenneth Grange tatt hånd om det store lampeselskapet. Han startet sin karriere som teknisk illustratør og har etterfølgende oppnådd et godt rykte som industriell produktdesigner. Etter at han tidligere hadde identifisert Angelpoise som sitt yndlingsdesign – et ”mindre mirakel i balanse”, ble han designdirektør for selskapet. Han streber etter å bevare ideen med en nytenkende og innovativ tilnærming i sitt arbeid for Anglepoise.  

Selv om lampene er utviklet og finpusset over tid, er deres funksjon og karakteristiske form nøye bevart. I dag finnes Anglepoise-lampen i hjem, kontorer, restauranter, barer og hoteller i mer enn 50 land. De siste kolleksjonene er utviklet i samarbeid med anerkjente designere som Paul Smith og Margaret Howell – Britisk design forblir kjernen i det britiske merket.
Del bildene dine med @lampemesteren
Tagg #yesLampemesteren, så blir bildene dine kanskje vist her. Inspirer og la deg inspirere fra en unik bolig til en annen.