Mantis Lamper

Bernard Schottlander var ikke bare en dyktig designer, han var også en dyktig ingeniør og en eksepsjonell håndverker. I tillegg til å lage en lampe som kan snu hodet som en kneler, har han skapt en lampe som elegant lener seg fremover som insektet og som holder balansen ved hjelp av en rekke motvekter.

Siden den originale Mantis-lampen ble designet i 1951, har DCW-Editions lagt til en lang rekke produkter i Mantis-serien, og det originale Mantis-uttrykket er nå tilgjengelig i mange forskjellige former og størrelser.

Kneler-lamper med naturen som inspirasjon

Kneleren blir kanskje brukt som symbol på stillhet, meditasjon og bønn, men det spesielle insektet er en finjustert jeger som kan snu hodet 180 grader for å lokalisere byttet sitt, og som beviselig har nedlagt både små fugler og slanger – og så er navneinspirasjonen til Schottlanders 1951 en genistrek, nemlig Mantis-lampen.

I noen afrikanske kulturer sies det at kneleren bringer lykke, de gamle grekerne mente at kneleren hjalp reisende med å finne veien hjem, og i gamle søramerikanske kulturer var det et symbol på kvinnelig autoritet.

Djevelhesten, som kneleren kalles i Ozark-fjellene, har med sitt unike uttrykk etterlatt mange inntrykk over tid – og Mantis-lampen fra DCW-editions og Bernard Schottlander med sitt foroverbøyde uttrykk og slanke kropp er direkte inspirert av det vakre insektet.  

I dag finnes det mange forskjellige Mantis-varianter, og lampen er tilgjengelig som gulvlampe, vegglampe og bordlampe. En av de nyeste lampene i serien er den nye BS&L, som bygger videre på Mantis-modellens originale uttrykk, men som er forbedret og finjustert. Lampen har en herlig silhuett med sin slanke kropp og det runde hjulet som erstatter den klassiske motvekten.  

Alle Mantis-lampene er justerbare, og den store, organiskformede skjermen gjør det enkelt å peke lampens lys akkurat dit du trenger lys. Det vakre designet sikrer en ren stil og klarhet.

Du kan også se mer om Mantis på nettsiden her
Del bildene dine med @lampemesteren
Tagg #yesLampemesteren, så blir bildene dine kanskje vist her. Inspirer og la deg inspirere fra en unik bolig til en annen.