Parachilna – spansk design i ikonisk dansk selskap

6. juli 2018
Parachilna – spansk design i ikonisk dansk selskap
På rom 506 på det ikoniske Radisson Blu i København henger en Aballspendel fra Parachilna. Hotellet, som tidligere het SAS Royal Hotel, huser også rom 606 – det eneste rommet som fortsatt står akkurat som Arne Jacobsen designet det tilbake i 1960, da hotellet for første gang åpnet sine dører. Alt av hotellets interiør ble opprinnelig designet av Arne Jacobsen og flere designikoner ble skapt på nettopp dette hotellet.

At en av Parachilnas pendler henger på et av hotellets rom er ikke tilfeldig. Designeren bak merket Aballs-serie, Jaime Hayon, har nemlig innredet rommet. Rom 506, som hotellet også kaller for Fritz Hansen Comtemporay – Inspirert Signatursuite, er en kombinasjon av det danske og spanske designspråket. Det er innredet i samarbeid med Frtiz Hansen som en hyllest til Arne Jacobsen. Jaime Hayon har designet flere møbler for Frtiz Hansen og han har derfor stått i spissen for Fritz Hansens møblering av Radisson Blu Hotell, rom 506. Aballspendelen komplimenterer på en fin måte Danmarks aller første og mest ikoniske designhotell.

Vil du også møblere med en av fremtidens designikoner hjemme hos deg? Finn din nye Aballslampe blant vårt store utvalg fra Parachilna her her.