Parachilna Lamper

Det spanske merket Parachilnas lampekolleksjon, Aballs, oser av kvalitetsmaterialer og godt håndverk. Både vegglamper, pendler og bordlamper er skapt av håndlaget keramikk og glass. Alle lampene i Aballs-serien består av en rund glasskjerm i en diffus og matt hvitfarge og keramikk i enten hvit, sort, platina, gull eller kobber. Glasset og keramikken holdes sammen av et messingbånd i midten.

Aballs er designet av den anerkjente designeren Jaime Hayon. Han har samarbeidet med mange interiørprodusenter verden over og har blant annet også designet lamper for &Tradition – se den her. På samme måte som Arne Jacobsen gjorde det med alle rommene i 1960, har Jaime Hayon også innredet et rom på Radisson Blu Hotel i København (det gamle SAS Royal). På rommet henger den lekre Aballs T GR-pendelen over sofabordet.

Viser 2 av 2 produkter

Aballs – en nåtidig art deco-lampe

Materialet er eksklusivt og den håndlagde keramikkens farger er intense. Den runde formen og messingbåndet bidrar også til lampens utpregede art deco-feeling. Lampen er både detaljrik og enkel på én og samme gang – et uttrykk som fører den historiske art deco-stilen videre inn i fremtiden og gjøre lampen nåtidig.

Jaime Hayon og Danmark


Rom 506 på SAS Royal Hotel (nå Radisson Blu Hotel) er innredet av designeren Jaime Hayon og det henger naturligvis også en pendel fra Aballs-serien der. Den ene siden av rommet er innredet med et mindre sofahjørne med et sofabord. Over sofabordet henger den store pendelen fra Aballs i gullkeramikk. Den passer flott inn og gir et diffust lys til rommet. Jaime Hayon har også designet både lamper og møbler for danske &Tradition og Fritz Hansen. &Tradition er blant annet kjent for å produsere Verner Pantons flowerpot-lamper samt Jørgen Utzons JU1-lampe.
Del bildene dine med @lampemesteren
Tagg #yesLampemesteren, så blir bildene dine kanskje vist her. Inspirer og la deg inspirere fra en unik bolig til en annen.