Vilhelm Lauritzens klassiker fra 1956 gjenfødt: Se VL 56-pendelen her!

20. september 2023
Vilhelm Lauritzens klassiker fra 1956 gjenfødt: Se VL 56-pendelen her!
Ikonisk pendel fra legendarisk modernistisk arkitekt er nå tilgjengelig.

Pendellampen VL 56 ble opprinnelig designet av den danske arkitekten Vilhelm Lauritzen i 1956, og nå lanseres den på nytt takket være Louis Poulsen.

Det er gjort små endringer i forbindelse med nyutgivelsen, men lampen er i hovedsak den samme som den Lauritzen skapte. Lampen kommer i to varianter og er tilgjengelig i både krom og messing. Rundt åpningen nederst på pendelen er det et strålende hullmønster som sørger for en mykere overgang mellom lys og mørke og et mykt og vakkert lysmønster på skjermen og rundt lampen.

VL 56 ble opprinnelig designet for Folkets Hus på Vesterbro i København, som var et møtested for arbeiderbevegelsen. Folkets Hus ble innviet i 1956 og stengt på 1990-tallet, og bygningen ble deretter omgjort til spillestedet Vega, som musikkinteresserte som har besøkt København utvilsomt vil kjenne igjen. Bygningen var et komplett kunstverk, og Lauritzen designet alt - dørhåndtak, trapper, stikkontakter, møbler og lamper. Hvis du besøker spillestedet Vega i dag, kan du fremdeles se VL 56-pendlene henge over baren ved siden av konsertsalen.

Vilhelm Lauritzen var en av de viktigste skikkelsene i utbredelsen av modernismen i Danmark. Arkitekten, som er ansvarlig for en rekke ikoniske bygninger i København og til og med den danske ambassaden i Washington D.C., har mottatt Eckersberg-medaljen i 1941, C.F. Hansen-medaljen i 1954 og Academy Award. Hansen-medaljen i 1954 og den danske arkitektforeningens æresmedalje. Han var den danske representanten for CIAM - en arkitektforening for modernistiske arkitekter med navn som Walter Gropius, Hendrik Petrus Berlage og Le Corbusier - og han står bak noen av sin tids mest unike bygninger, blant annet Daells Varehus, Radiohuset i Frederiksberg og de gamle terminalbygningene på Københavns Lufthavn.

Med en VL 56-lampe kjøper du ikke bare et stykke belysning - du kjøper et stykke dansk designhistorie.

Kjøp VL 56 i både messing og forkrommet høyglass her!

Bemerk: Messinglampen er ubehandlet og vil derfor patinere elegant over tid .