Stilige designklassikere i nye, praktiske utendørsversjoner - se Satellite utendørs pendel og gulvlampe fra GUBI her!

16. august 2023
Stilige designklassikere i nye, praktiske utendørsversjoner - se Satellite utendørs pendel og gulvlampe fra GUBI her!
Siden Satellite-serien så dagens lys i 1953, har denne spesielle lampen vært kjent og elsket i designverdenen. Hjernen bak denne vakre kreasjonen er den fransk-ungarske designeren Mathieu Matégot, som oppfant en helt ny produksjonsteknikk for å gi lampen den karakteristiske rigitulle-skjermen som pryder alle lamper i Satellite-serien. Rigitulle-teknikken kjennetegnes av det perforerte mønsteret og den papirtynne strukturen som gjør det mulig å bøye metallet i kunstneriske former, noe som gir det et luftig utseende som minner om tyll. Den delikate, men sterke rigitullen kombinert med den karakteristiske avlange og runde formen gir derfor inntrykk av at Satellite-lampen svever i rommet som en zeppeliner. Designet kompletteres av en asymmetrisk, trekantet ytterskjerm som sitter som en hatt på toppen av lampen, slik at det samlede resultatet er en skulpturell og formorientert designerlampe av høy estetisk verdi.

Se hele Satellite-serien her

Med de nye tilleggene i Satellite-serien kan den vakre designen også nytes utendørs. Lampene, som omfatter gulv- og pendellamper i flere størrelser og fargevarianter, har alle IP65-klassifisering, noe som beskytter dem mot vær og vind. Dette gjør dem ideelle å montere på en overbygd terrasse eller balkong for å nyte lange sommerkvelder.

Lampene egner seg også godt til utendørs bruk, ettersom det fine hullmønsteret i rigitulle-skjermen gjør at lyset fra lyskilden på innsiden trenger inn i en myk glød hele veien rundt lampen. Samtidig skjermer den lyset slik at det ikke blender, men lyser mykt og behagelig ut mot omgivelsene. Med Satellite får du det beste av to verdener - direkte belysning i et blendingsfritt lys.

Se alle utelamper i Satellite-serien her