Prisbelønt klassiker i nye, vakre farger: Nå er Taccia bordlampe fra Flos også tilgjengelig i hvitt.

18. oktober 2023
Prisbelønt klassiker i nye, vakre farger: Nå er Taccia bordlampe fra Flos også tilgjengelig i hvitt.
Selv om den anerkjente designklassikeren Taccia fra det italienske designselskapet Flos har mer enn 60 år på baken, fremstår den vakre lampen som et tidløst stykke designkunst som fortsatt er et høydepunkt innen innovativ lampedesign. Dette skyldes ikke bare lampens kreative design og vakre belysning, men også det faktum at lampekonseptet i årenes løp har fortsatt å utvikle seg slik at det kan leve videre i dagens teknologi. Det siste tilskuddet til Taccia-familien er en serie vakre bordlamper med smart LED-belysning som er tro mot den opprinnelige belysningsfilosofien som ligger til grunn for den ikoniske designen.

Historien går tilbake til 1958, da datidens ledende designer Achille Castiglioni og broren Pier Giacomo Castiglioni gikk sammen om å utvikle en lampe med indirekte belysning. Brødrene begynte arbeidet med prototypen til Taccia, men etter flere tester måtte de skrinlegge plastversjonen fordi varmen fra lyskilden ganske enkelt deformerte plastskjermen. I mars 1962 var utviklingen av lampen ferdig, og den endelige prototypen ble laget med en aluminiumsreflektor og en glasskjerm som tålte varmen fra lyskilden. I 2010 utforsker Flos muligheten for å lage en LED-versjon, og dette er første gang den ikoniske lampen videreutvikles. I 2016 prøves det ut å bruke PMMA til lampeskjermen. Takket være de nye COB-lysdiodene, som avgir minimalt med varme, er det nå mulig å produsere Taccia med plastskjerm, noe som var designernes opprinnelige idé i 1958.

LED-bordlampen kommer nå i to nye versjoner med hvitlakkert lampefot, den ene i originalstørrelse, den andre i en Small-versjon som med sine 48 cm passer perfekt på et konsollbord eller en vegghylle. Se begge sammen med resten av Taccia-serien her