Nord- og søreuropeisk designtradisjon i skjønn forening: Se Pierre Frey-versjonen av den finskdesignede gulvlampen 9602 her

22. april 2024
Nord- og søreuropeisk designtradisjon i skjønn forening: Se Pierre Frey-versjonen av den finskdesignede gulvlampen 9602 her
En ny spesialutgave av den ikoniske designergulvlampen 9602 av Paavo Tynell har funnet veien til danske stuer. Gulvlampen, som har fått tilnavnet "kineserhatten" på grunn av sin flate kjegleform, ble designet av den finske designeren Paavo Tynell i 1935 for Aulanko Hotel i Finland. Du kan finne flere vakre kreasjoner fra Tynells hånd her!

Lampen 9602 er et av den finske lysmesterens mest anerkjente verk og et glimrende eksempel på hans ekspertise når det gjelder å skape funksjonell design med en tidløs estetikk som gjør den til et stilsikkert og tidsriktig innslag i interiøret.

Spesialutgaven er designet med en plissert skjerm i bomullstekstil med det lett gjenkjennelige Le Jardin de Palais-mønsteret skapt av den franske designeren og motedesigneren Pierre Frey. Lampen lanseres i samarbeid med det parisiske tekstilhuset Maison Pierre Frey, som lenge har vært ledende innen stil og design, og som er kjent for sine levende og detaljerte motiver. Det fargerike, spraglete og omhyggelig utførte mønsteret danner en harmonisk kontrast til det strenge formspråket som kjennetegner Paavo Tynells mesterverk. Lampen har beholdt den brede, trekantede skjermen, den blanke messingfoten og det matchende messingelementet øverst på skjermen som gir serien sin høye gjenkjennelsesverdi. Den åpne, brede skjermen sørger for et diffust lys fra lyskilden bak den, noe som gjør 9602 til en både effektiv og dekorativ lyskilde som kompletterer den øvrige belysningen i rommet. Stativet er kledd i rotting, noe som tilfører lampen et taktilt element og harmonerer vakkert med det naturalistiske hagemotivet på skjermen. Pierre Frey-utgaven av 9602 finner dermed den perfekte balansen mellom eksklusivitet og tilgjengelighet i én vakker kreasjon.  

Du finner spesialutgaven sammen med alle de andre vakre 9602-variantene her!