Lunefull lampeserie lander i en ny nyanse – Se Hashira-serien i fargen Raw her!

10. januar 2022
Lunefull lampeserie lander i en ny nyanse – Se Hashira-serien i fargen Raw her!
Nå kommer den ettertraktede og vakre Hashira-kolleksjonen fra MENU i en ny nyanse.

Den behagelige serien, som er tilgjengelig som gulvlampe, bordlampe, pendel og pendelklynge, kommer nå i fargen raw, som innkapsler komforten og varmen som serien er så kjent for.

Den originale ideen til lampen kommer fra et inspirasjonsbesøk som de dyktige designerne bak lampen, Norm Architects, gjorde. Arkitektene besøkte tradisjonelle japanske washi-papirfabrikker, hvor den unike og eldgamle tradisjonelle kunsten å produsere japansk papir fant sted.

Papiret skapes og gjøres unikt fra det papiret som vi i Danmark kjenner til ved å tilsette fibre og tekstilmaterialer, som gjør papiret sterkere – men også gir papiret et snodig, organisk og varmt uttrykk.  

Uttrykket og tvetydigheten til papiret i sin skjøre, men sterke konstruksjon – og kombinasjonen av det enkelte og kompliserte – inspirerte de dyktige designerne hos Norm Architects, som med tankene til de japanske papirprodusentene i 2020 skapte den originale Hashira-serien i samarbeid med Menu.

Hashira betyr søyle, og tvetydigheten fortsetter i lampens enkle, men karakteristiske design, lampens møte mellom det vestlige og skandinaviske og det østlige og japanske, og tradisjon og modernitet. Lampens form tar inspirasjon fra de tradisjonelle japanske lyktene, og Norm Architects ønsket å lage en lampe som kaster et like behagelig lys som lykter gjør.

Lampens rolige estetikk blir nå enda mer varm, rolig og behagelig – og samtidig med en rå kant. Raw er mørkere i stoffet, og gir derfor lampen en varmere stemning når lampen er slått på. Hashira har imidlertid samme form som vi kjenner, og samme autentiske egenskapene som demper og dulmer lyd.

Se hele Hashira-serien i Raw-nyansen fra Menu her