Louis Poulsen Limited Edition: PH 2/2 Luna av Poul Henningsen

1. september 2023
Louis Poulsen Limited Edition: PH 2/2 Luna av Poul Henningsen
PH 2/2 Luna er årets Limited Edition-lampe fra Louis Poulsen.

PH 2/2 ble opprinnelig designet av Poul Henningsen selv i 1939, og gis nå ut på nytt som et eksklusivt samlerobjekt for designelskere. Bak nyutgivelsen står Louis Poulsen, som hvert år krydrer livet til designentusiaster med prestisjefylte lamper i begrensede opplag.

Årets limited edition-lampe var opprinnelig kjent som nattbordslampen, for det var nettopp nattbordet Poul Henningsen hadde i tankene da han designet PH 2/2. Den originale lampen har en slående likhet med den nyutgitte versjonen, med sin karakteristiske buede ramme og fantastiske designdetaljer. Ramme, sokkel og fatning er laget av vakkert børstet messing, og de fine linjene kulminerer i den elegante konstruksjonen med munnblåst opalglass.

I ekte Poul Henningsen-stil er lampeskjermene basert på designerens treskjermssystem, som stammer fra 1926. Tanken var å skape skjermer som minimerte blending fra datidens dårlige lyspærer.

Historien om Poul Henningsen og treskjermsystemet kan du lese her!

Poul Henningsens nattbordlampe

Den opprinnelige Poul Henningsens nattbordlampe, som ble lansert i 1939, var kortere enn den nye, begrensede nyutgaven som er laget av Louis Poulsen. Opprinnelig målte PH 2/2 bare 230 mm i høyden - mens den nye nattbordslampen måler hele 320 mm. Dette gjør lampen mer allsidig og betyr at den nå også kan brukes på for eksempel et skrivebord.

Men de praktiske forbedringene stopper ikke der. I tillegg til den økte høyden har Louis Poulsen også gjort lampehodet svingbart. Det betyr at du kan rette lampen i akkurat den retningen du trenger lys.

Se PH 2/2 Luna Limited Edition her!