Et design-ikon fra 1958 - nå produsert som et originalt design, der det er penger å spare.

8. juni 2016
Et design-ikon fra 1958 - nå produsert som et originalt design, der det er penger å spare.
Flos har endelig lykkes med å produsere Taccia bordlampen med plastskjerm,  som den i utgangspunktet var tiltenkt. Dette ble mulig med den nye LED teknologien – en såkalt COB (Chips on Board) LED, som er en plate med små "chips" som lyser. Denne har minimal varmeutvikling og skader ikke plastskjermen – slik de originale lyskildene gjorde. Dette er grunnen til at den frem til nå er produsert med glass-skjerm, og ikke plast, slik designerne først ville. Derfor kan du nå få fingrene i den originale lampen, med plastskjerm, til en enda billigere pris.  
Den produseres i en small versjon,, som måler 48.5 cm i høyden. På den måten kan man få en Taccia, som er litt mer anvendelig enn den opprinnelige bordlampen.  

Taccia er  en bordlampe med en historie og en lampe som designmessig kan følge med i tiden – til tross for at den er nesten 60 år gammel.  
1958:  Achille og Pier Giacomo Castiglioni ville designe en lampe med indirekte lys.

Desember 1958: En prototype av Taccia ble produsert, med skjerm og base i plastikk.  

1960-1961: Etter flere tester droppet de idéen om en lampe, produsert kun i plastikk, da varmen fra lyskilden simpelthen deformerte skjermen.

Mars 1962: Flos avsluttet utviklingsprosessen og den endelige prototypen ble produsert. Den besto av en aluminiums reflektor og en glass-skjerm som kunne tåle varmen fra lyskilden.  

2010: Flos undersøker mulighetene for å produsere en LED-versjon, og dette er første gang den ikoniske lampen blir videreutviklet.  

2016: Flos tester bruken av PMMA til skjermen. Takket være den nye COB LED teknologien, som har minimal varmeutvikling, er det nå mulig å produsere Taccia med plastskjerm - slik designerne ville, allerede tilbake i 1958.