Gjør hverdagen gladere med et pang av farger: Dipping Light Pendel-serien fra Marset

26. juni 2023
Gjør hverdagen gladere med et pang av farger: Dipping Light Pendel-serien fra Marset
Designet av Dipping Light-serien/b> begynte som et eksperiment, der den spanske designeren Jordi Canudas tilbake i 2019 dyppet en tent lyspære i flere lag med maling – dette eksperimentet utviklet seg raskt til en hel serie med fortryllende lamper i forskjellige fargefiltre som, når de er slått på, skaper en nesten magisk atmosfære i rommet. Når den er av, forvandles lampen til en flerfarget glasskule med en veldig sterkt estetisk innvirkning på omgivelsene.  

Skjermen er sfærisk og laget av håndblåst glass i en skinnende hvit nyanse som gradvis er dekket med forskjellige malingslag, slik at den blir mørkere opp mot toppen. Bak skjermen sitter det en innebygd LED-lyskilde, som avgir en sterk glød i en varm hvit fargetone (2700K). Lyset har en høy CRI-verdi (>90), som sikrer en svært nøyaktig fargegjengivelse i rommet. Når lampen er slått på, skinner lyset gjennom hele den sfæriske lampeskjermen, sterkest gjennom den hvite, umalte bunnen og mykest gjennom toppen. De forskjellige malingslagene fungerer dermed som lysspredere, som sikrer en myk og jevn lysfordeling.  

Pendelen er en del av en større serie og kommer i forskjellige størrelser på hhv. 13, 20, 30 og 40 cm. Den er tilgjengelig i et stort utvalg av vakre farger som alle har samme lagdelte fargegraduering. Lampene kan derfor enkelt kombineres og eventuelt henges opp i klynger for å skape et variert, men sammenhengende belysningskonsept med individuelle fargeeffekter.
Se hele den fargerike Dipping Light-serien her