FLOS STORIES: Everday Bilboquet

13. november 2023
FLOS STORIES: Everday Bilboquet
Philippe Malouin karakteriserer Bilboquet som en lampe for millenniumsgenerasjonen og generasjon Z: en fleksibel belysningsløsning som tilpasser seg den mangesidige tilnærmingen til hjemmet som kjennetegner dagens og morgendagens generasjoner.

"Bilboquet er en justerbar bordlampe som ser enkel ut, men som er full av personlighet og retter lyset lekent og presist i alle retninger. Bilboquet er inspirert av magnetiske kuleledd og kan brukes til en rekke ulike funksjoner. Enten den brukes som skrivebordslampe, til å gi et mykt lys mot en vegg eller til å lyse opp en god bok, lyser den der det trengs, sier Philippe Malouin.

Harmoni i former, materialer og farger

.

Malouins designfilosofi dreier seg om å etablere en emosjonell forbindelse, legge vekt på formell klarhet og dyrke frem en tydelig visuell identitet. Han er en designer som konsekvent etterstreber enkelhet i produksjon, montering og estetikk, samtidig som han prioriterer holdbarhet som et grunnleggende element i design.

Salvie, tomat og lin

.

Det lekne aspektet ved Bilboquet har hatt stor innflytelse på valget av den trefargede paletten som lampen er laget i. Salvie, tomat og lin preger ikke bare lampekroppen, men også ledningen og støpselet, noe som resulterer i en sammenhengende monokromatisk estetikk.

Bilboquet er nøye utviklet for å kunne tilpasses et bredt spekter av behov. I tillegg til den justerbare sylinderen kan kabelen enten være synlig eller skjult i et eget hus under sokkelen. Den to meter lange kabelen gjør det enkelt å flytte lampen rundt i hjemmet. I tillegg kan pæren byttes ut og oppgraderes over tid, noe som sikrer en forlenget levetid. Bilboquet er designet for lang levetid, og hovedkomponentene kan demonteres helt, noe som gjør det enkelt å reparere, skifte ut eller avhende enkeltdelene på en miljøvennlig måte. Både hodet og kroppen er laget av bærekraftig polykarbonat, et biprodukt fra papirproduksjon, i stedet for petroleumsbaserte materialer.

Se alle lampene her!