Designlamper laget for å imponere – Studio F. A. Porsche x LIGHT-POINT

1. desember 2022
Designlamper laget for å imponere – Studio F. A. Porsche x LIGHT-POINT
To designgiganter har slått seg sammen. Den ene er LIGHT-POINT – et dansk selskap som i over 25 år har stått fast på sine grunnleggende prinsipp om å verdsette kvalitet fremfor alt annet. Det andre selskapet er Studio F. A. Porsche - designstudioet som ble grunnlagt av Ferdinand Alexander Porsche i 1972, og som står bak alt fra superyachter, skyskrapere, skiheiser, klokker, vesker, støvsugere – og nå lamper.

Resultatet er to splitter nye lampeserier som begge perfekt beviser hva de to globale selskapene er kjent for og hva de to globale selskapene er best til. Inlay og Blade har begge det samme gode lyset, den sterke konstruksjonen og de lekre materialene som du kjenner fra LIGHT-POINT – og Inlay og Blade har begge de strømlinjeformede designene, estetiske uttrykkene og rene linjene som du kjenner fra Studio F. A. Porsche.  

BladeBlade kan kjennes igjen på sine helt rene, geometriske og symmetriske linjer, som er utformet med enormt høy presisjon og enormt høy detaljgrad. Samtlige Blade-lamper bruker spotter med optisk glass som lyskilder, og lyset fra alle lamper er både konsentrert og lyser langt.  

Designmessig har de to selskapene sørget for at alle kabler og hengsler er skjult, noe som resulterer i en ekstremt strømlinjeformet modell – uansett om du velger bordlampen, gulvlampen, vegglampen eller taklampen.  

Vi vil spesielt fremheve den vakre Blade-langpendelen, som kommer i to forskjellige nyanser. Blade S2 har to lyskilder, og kan lyse opp et fire meter langt bord. Modellen egner seg fantastisk godt til et moderne kjøkken, hvor den vil skinne over både kjøkkenøya, kjøkkenbordet og spisebord. I tillegg til langpendelen er bordlampen Blade T et fantastisk tillegg til ethvert skrivebord – og den fleksible halsen gjør det enkelt å peke lyset akkurat dit du trenger det.  

Se alle Blade-lampene her.

Inlay”Inlay-konceptet er et modigt statement,” siger Christian Schwamkrug, designdirektør hos Studio F. A. Porsche om den smukke Inlay. Som en fin streg og et lille arkitektonisk mesterværk baserer de to firmaer designet på den rene lige linje. Minimalisme karakteriserer kollektionen og samspillet og kontrasterne mellem materialerne – det matsorte aluminium kombineret med satin guld eller mat sølv aluminium får derfor lov at stå frem. Præcist og stilrent formsprog er resultatet af mange timers stræben efter at forfine ned til mindste detalje. Kollektionen består af pendel, bord-, gulv-, loft- og væglamper.  

Bordlampen er et fantastisk medlem på ethvert hjemmekontor. Uanset om du anvender dem som en lille skulptur eller et reelt arbejdslys, er du sikret en knivskarp lille model, der uden tvivl vil gøre rummet omkring sig meget mere æstetisk.  

Se hele Inlay-serien her.

Funktionaliteten i højsædetStørstedelen af alle de lamper, som Studio F. A. Porsche og LIGHT-POINT introducerer, kan tændes, slukkes og dæmpes med touch sensor – og har de ikke Casambi-integration, har de Smart Tune, hvor du kan indstille lysets temperatur.  

Dyk ned i alle de nye produkter, og undersøg de forskellige funktioner, du kan få med en ny Studio F. A. Porsche og LIGHT-POINT lampe!  

Se hele samarbejdet her!