Beroligende belysning med Alexei Iskos' nyeste designmesterverk Calm Wall Light

25. mars 2024
Beroligende belysning med Alexei Iskos' nyeste designmesterverk Calm Wall Light
En dag da den ukrainsk-danske designeren Aleksej Iskos besøkte Københavns lufthavn, ble han fanget av en reklame. Det var imidlertid verken innholdet eller produktet som fanget designerens oppmerksomhet, men snarere formatet: Det myke, tekstil-lignende materialet som reklamen var trykket på, lyste opp med en usedvanlig behagelig glød. Dette var begynnelsen på ideen til et nytt lampekonsept og er et eksempel på Iskos' fantastiske evne til å finne inspirasjon i hverdagen og oversette hverdagslige gjenstander og fenomener til et vakkert designspråk - materielt, visuelt og funksjonelt.

Lampene i Iskos' nye vegglampeserie "Calm" kjennetegnes av akkurat den behagelige lyseffekten som har gitt opphav til seriens navn. Utsiden av lampen er dekket av en tettvevd tekstil som jevner ut lyset og skaper en diffus lyseffekt med en gradvis overgang fra sidene mot midten av lampen. Lyskilden bak er en LED-modul som skaper en effektfull aksentbelysning som passer perfekt i nesten alle rom. Samtidig skinner lyset også ut gjennom lampens bakside, noe som skaper en mørk kontrast i lampens ramme og et harmonisk lysmønster på veggen.

Selve designet kjennetegnes av en helhetlig tilnærming med et ubrutt design og et detaljredusert ytre, noe som viser Iskos' mesterskap og ekspertise innen skandinavisk minimalisme i interiørdesign. Calm Wall Light fås i flere størrelser og fargevarianter med individuelle fargebånd langs rammen som gir et subtilt fargespill til den skjermnøytrale designen. Lampen er også tilgjengelig med en innebygd berøringsdimmer for justering av lysstyrken, noe som utvider lampens bruksmuligheter betraktelig. For rask og enkel betjening av dimmefunksjonen kan du også kjøpe en ledning spesielt til Calm-serien.

Se hele Calm-vegglampeserien her.