Original Mogens Lassen-design fra 1944 vekket til live: se alle de vakre variantene av Klampenborg bordlampe.

8. februar 2024
Original Mogens Lassen-design fra 1944 vekket til live: se alle de vakre variantene av Klampenborg bordlampe.
I 1944 begynte den danske designeren Mogens Lassen å skissere en ny lampedesign som ikke skulle bli til virkelighet før 82 år senere. Skissen ble gjemt bort i et arkiv på Kunstbiblioteket i København helt til designprodusenten Audo Copenhagen endelig satte lampen i produksjon i 2022. Lampen har alle de klassiske trekkene som kjennetegner dansk design: geometrisk orienterte former, myke kurver og uanstrengt eleganse i alle detaljer. Mogens Lassen regnes som en av landets største og mest innflytelsesrike arkitekter som omfavnet dansk funksjonalisme - den nye tidens stil. Lassens interiørdesign er en naturlig forlengelse av hans arkitektoniske tilnærming, noe som gjenspeiles i både formen og funksjonaliteten til hans vellykkede kreasjoner.

Klampenborg-bordlampen kjennetegnes av en vridd base som umerkelig går over i en ramme med samme slanke struktur. Sokkelen sitter i midten av rammen og overskygges av den klokkeformede lampeskjermen, som skjermer lyskilden til tross for at sokkel og skjerm er mer adskilt enn i vanlige lamper. Kombinasjonen av kontrasterende elementer er i perfekt balanse med hverandre og skaper et uttrykk som er dristig uten å være pretensiøst, en form som vekker nysgjerrighet og en funksjon som er innovativ og intuitiv. Bordlampen er tilgjengelig i tre varianter: med svartlakkert overflate, med polert stålfinish og med messingbelegg, avhengig av hva du foretrekker og hvilket uttrykk du ønsker å tilføre interiøret.

Til tross for separat skjerm og sokkel er lyskilden blendingsfri. Skjermen omslutter pæren slik at lyset reflekteres på innsiden og skinner nedover igjen i en myk belysning. Lampebryteren har også en tretrinns dimmefunksjon for justering av lysstyrken.

Du finner alle varianter av Klampenborg bordlampe her.