"Meter gulvarmatur fra Pholc er en harmonisk kombinasjon av belysning og arkitektur.

3. januar 2024
"Meter gulvarmatur fra Pholc er en harmonisk kombinasjon av belysning og arkitektur.
Det skandinaviske samarbeidet mellom det svenske belysningsselskapet Pholc og den danske designduoen Maria Bruun og Anni Dorti Vester er et perfekt eksempel på minimalistisk skandinavisk design, og resultatet er en monumental lyskilde som tiltrekker seg alles oppmerksomhet og passer perfekt inn i interiøret: Meter. Navnet har den fått på grunn av sin imponerende høyde på én meter, men den finnes også i en mindre versjon som er en halv meter høyere. Seriens enkle og direkte navn gjenspeiler den oppfinnsomhet og disiplin som ligger til grunn for designet. I Meter har Bruun og Wester sammenstilt design med arkitektur og kunst og lagt vekt på abstraksjon, noe som har resultert i et minimalistisk og ekstremt enkelt design der hver eneste detalj oser av karakter.

Meters design minner om en antikk gresk søyle. Den store diameteren og den imponerende høyden, samt det hvite belegget og de vakre kantene som går langs hele armaturen, kompletterer den arkitektoniske designen og gjør den til et estetisk tilskudd, spesielt egnet for store rom der enkelhet og nøytrale toner er å foretrekke.

Når armaturen slås på, avslører den en sofistikert design som lyser opp hele strukturen med et mykt, stemningsfullt lys. Ettersom lampeskjermen dekker lyskilden helt, kommer lyset bare indirekte inn i rommet gjennom det tynne, hvite stoffet, noe som sikrer en myk og jevn lysfordeling. Den integrerte lysstyrkereguleringen kan også brukes til å justere lysintensiteten for å gi riktig lys når som helst og hvor som helst.

Gulvlampemåler i begge størrelser finner du her.