Den ikoniske lampen kommer nå i farger med de vakre nyhetene i Wire-serien av Verner Panton.

13. desember 2023
Den ikoniske lampen kommer nå i farger med de vakre nyhetene i Wire-serien av Verner Panton.
Siden Wire-serien ble unnfanget i 1971, har den vakre lampeserien stått som et lysende eksempel på dansk design. Serien er skapt av det danske designikonet og nasjonalklenodiet Verner Panton, som er kjent for sin geniale design med rene linjer og myke streker. Panton har spesialisert seg på å bruke plast som medium for å skape levende og dynamiske former, ofte i slående farger som er karakteristiske for den særegne 60-tallsstilen.

Nå kommer gulv- og bordlampene i Wire-serien i et iøynefallende fargespekter som fremhever den allerede vakre designen på en vakker måte.

Oppriktighet og enkelhet i skjønn forening

Den sømløse kombinasjonen av enkelhet og kompleksitet, nonchalanse og dybde er nettopp det som gir Wire sin spesielle gjenkjennelsesverdi. Basen består av en forkrommet trådramme, som har gitt serien sitt navn, og en farget plastskjerm med en myk og ubrutt kurve som dekker lyskilden. Til sammen skaper dette et dekorativt uttrykk der de lette og industrielle elementene og de mettede og nøytrale fargetonene balanserer hverandre. Gulv- og bordlampene fungerer derfor godt både hver for seg og i kombinasjon med hverandre.

Gjennomtenkt design som sikrer en lyseffekt av matchende kvalitet

Ettersom lyspæren er skjult av lampeskjermen, er du alltid garantert et blendingsfritt lys. Stikkontakten er omgitt av en metallreflektor med samme forkrommede overflate som sokkelen, slik at lyset rettes oppover og ut gjennom plastskjermen og gir en vakker indirekte belysning. Med de fargede skjermene i serien fremheves fargen og får en effektfull karakter når lampen slås på. Den indirekte lystypen egner seg utmerket som bakgrunnsbelysning for å utfylle den øvrige belysningen i rommet.

Se hele Wire-serien fra Verner Panton her.