De ikoniske Coolicon-pendlene lanseres på nytt i nye, vakre modeller.

20. november 2023
De ikoniske Coolicon-pendlene lanseres på nytt i nye, vakre modeller.
Den slående designen og det rå industrielle uttrykket som kjennetegner pendlene fra den tradisjonsrike britiske lampeprodusenten Coolicon stammer fra 1933, da selskapet tok patent på en ny lampe som skulle gi effektiv belysning uten risiko for overoppheting. Datidens lyspærer genererte store mengder varme og utgjorde derfor en sikkerhetsrisiko, noe Coolicons lamper overkom ved hjelp av en smart utformet skjermramme på toppen av lampeskjermen som lot varmen slippe ut. Siden den gang har de ineffektive glødepærene for lengst blitt erstattet av mer energieffektive alternativer, men den ikoniske Coolicon-designen lever videre.

I dag er pendlene laget av massivt stål, og den brente emaljen er også påført for hånd. Elementene som gir designet sitt særpreg, sørger samtidig for praktisk belysning. Lampeskjermens brede lysutstråling gir et flott nedadrettet lys, ideelt over spisebordet eller arbeidsplassen i hjemmet. Men siden toppen av pæren er synlig, spres et vakkert sekundærlys i en 360-graders vinkel, noe som både gir et supplerende motlys og skaper et mer harmonisk og balansert lysmønster. Siden lyskilden er synlig, kan du velge en dekorativ pære som matcher din personlige stil, eller en ettermonteringspære som fremhever den ikoniske Coolicon-designen.

Nyutgivelsen av den klassiske industrilampen har beholdt alle de essensielle elementene som kjennetegner den elegante designen som gjør lampene så gjenkjennelige. Sokkelen kommer imidlertid i en ny, elegant messingutførelse som beriker det vakre designet med et sofistikert preg.  

Pendelen fås i et bredt spekter av farger og er selvfølgelig også tilgjengelig med deres signaturdesign: et kart over Londons undergrunnsbane. Se alle Coolicons anheng her.