Italiensk design fra øverste hylle med bærekraftig kant – Se Model 2050 fra Astep her!

7. november 2022
Italiensk design fra øverste hylle med bærekraftig kant – Se Model 2050 fra Astep her!
”Made in Italy” er et anerkjennende predikat for unike italienske design som er noe utenom det vanlige når det gjelder kvalitet og håndverk. Hos Lampemesteren er vi så heldige å ha flere design i vårt sortiment som lever opp til denne ettertraktede betegnelsen og en av de nyeste designene er Model 2050-pendelen fra Astep.  

Det italienske belysningsselskapet ble grunnlagt i 2014 av Alessandro Sarfatti, som hadde blitt inspirert av både faren og farfaren, som begge var innovative belysningsgründere. Med Astep ønsket Sarfatti å krydre tidløse oppfinnelser med den nyeste digitale teknologien, som han ønsket skulle få en mer meningsfull plass i innredningen. Hos Astep er budskapet enkelt: vi skal fremover, et skritt nærmere noe som er mer meningsfullt, relevant og mer verdt, og det er derfor også naturlig at navnet ‘Astep’ på engelsk referer til nettopp denne nødvendige og naturlige fremgangen. Med tanke på dette mottoet er det derfor svært naturlig at en tidløs klassiker fra 1963 har blitt relansert i et estetisk og bærekraftig design.  

Model 2050 ble første gang introdusert i 1963 da Franco Albini og Franca Helg eksperimenterte med plast i belysning for selskapet Arteluce. Dette resulterte i en pendel som består av glass i den opale diffusoren og metakrylat til resten av lampen, et da nytt materiale som var noe lettere og mer motstandsdyktig. Med denne relanseringen av den ikoniske lampen fortsetter Astep ønsket om å gjenskape italienske mesterverk i samme banebrytende ånd innen materialforskning som Albini og Helg.

I sin prosess med Model 2050 har de derfor vært spesielt miljøbevisste og brukt Green Cast®-materialet, som har samme egenskaper som klassisk metakrylat, hvor Green Cast® imidlertid er et 100% resirkulerbart materiale som også er patentert og produsert i Italia. Green Cast® brukes til de nye 2050 diffusorene, og med sin børstete finish har lampen en tidløs eleganse som utvilsomt vil passe til innredningen din. Model 2050 kommer også i ulike flotte utførelser, så du har rikelig mulighet til å velge akkurat den modellen som passer hjemme hos deg. Uansett hvilken modell eller plassering du velger, fungerer den både som en funksjonell lyskilde så vel som et dekorativt innredningselement som garantert vil fange gjestenes oppmerksomhet!  

Så dekorer hjemmet dit med et tidløst designikon som hyller bærekraft, funksjonalitet og estetikk!  

Se de to nye 2050-pendlene fra Astep her