Ikonisk Verner Panton-design i ny utgave - Se den eksklusive VP Globe her!

2. mai 2022
Ikonisk Verner Panton-design i ny utgave - Se den eksklusive VP Globe her!
Gode nyheter til alle Verner Panton-fans! For i 2022 lanserer designselskapet Verpan et av hans mest ikoniske design i en ny eksklusiv utgave – nemlig VP Globe Brushed Alu. Verpan ble etablert i 2003 i takt med at den første produksjonen av Verner Panton-lamper ble satt i verk, og helt siden da har de videreført hans designarv som den eksklusive eieren av alle Verner Panton-designene. Det danske designselskapet er stolt av å tilby et nøye utvalg av ikoniske møbler og lyskilder fra Panton, som skaper ”ekstraordinære brukeropplevelser og nye måter å leve, arbeide og interagere på”.

Verner Panton


Den ikoniske designeren regnes i dag for å være en av de største danske designere noensinne, på grunn av sin originalitet og iherdige dedikasjon samt innovasjon. Panton var langt fra redd for farger, faktisk var han av den overbevisning at farger påvirker våre liv, humør og arbeidsevne, samt bidrar til å sette en bestemt stemning. Den innovative designeren har for lengst skrevet seg inn i dansk designhistorie med sine ikoniske design som har klart å overleve tidens tann og fortsatt regnes som designklassikere over hele kloden.

VP Globe Brushed Alu


Den originale VP Globe ble designet tilbake i 1969, og er i dag utvilsomt det mest kjente Verner Panton-lysdesignet. Siden den gang har den blitt relansert flere ganger i en rekke ulike unike materialer, sammensetninger, størrelser og farger, som har gitt designet nytt liv. I år er vi igjen heldige med et nytt tilskudd til VP Globe-serien i form av den nye VP Globe Brushed Alu-utgaven, som utfordrer tidligere oppfatninger av det ikoniske designet gjennom kombinasjonen av det børstede metallet og den brente oransje fargen. Her tilføyer det børstede metallet et tidløst og moderne uttrykk til lampen, som i tillegg til å skape et blikkfang gir interiøret litt ekstra kant og karakter.

I stil med det originale designet er den nye VP Globe tilgjengelig med den samme karakteristiske kombinasjonen av et gjennomsiktig ytre skall i akryl med fem reflektorskjermer sammensatt av fine stålkjeder inni. Den nye utgaven består av aluminiumsreflektor med en kjølig matt børstet finish, som står i flott kontrast til den kjente og klassiske oransje nyansen, som utstråler varme, positivitet og optimisme. Denne sammensetningen av farger og materialer skaper samtidig en nydelig, dynamisk kontrast mellom varme og kalde elementer, som er spesielt iøynefallende og vakkert innkapsler essensen av Verner Pantons design-DNA.  

VP Globe er tilgjengelig i en rekke forskjellige sammensetninger og størrelser som utforsker diverse materialer og uttrykk – Se alle sammen her, inkludert den nye Brushed Alu-utgaven!