PH-serien utvides med to fantastiske gulvlamper - Se de nye Louis Poulsen-lampene her

21. juli 2022
PH-serien utvides med to fantastiske gulvlamper - Se de nye Louis Poulsen-lampene her
Er du også glad i klassisk, ikonisk og tidløst design som forteller en god historie. Da kommer det spennende nyheter! Louis Poulsen har nemlig lagt til to nye gulvlamper til den velkjente PH-familien.

Den innflytelsesrike designeren Poul Henningsen designet for første gang det ikoniske treskjermssystemet i 1924, og noen få år etter ble de første PH-lampene lansert i samarbeid med Louis Poulsen til en utstilling i Paris. Det nære samarbeidet mellom de to designgeniene fortsatte frem til Henningsens død i 1967, og siden den gang har PHs treskjermsfamilie bare vokst seg større med flere tusen modeller - og i 1974 ble enda en lagt til samlingen.

PH ble den første lampen som fulgte en vitenskapelig tilnærming til belysning på grunn av bruken av en logaritmisk spiral som utgangspunkt. På denne måten lyktes den innovative designeren å skape et design som kunne oppnå en jevn lysfordeling over hele skjermens krumning. Denne jevne fordelingen av lyset, kombinert med den diffuse refleksjonen gjennom glasset, gjorde det mulig å kontrollere blending og skygger – og PH 80 er selvsagt også basert på dette gjennomførte treskjermssystemet.  

Etter Henningsens død markerte Louis Poulsen i 1974 80-årsjubileet for designerens fødsel med en PH 80-lampe. Den gang var det originale PH 80-designet preget av den velkjente røde reflektoren som sprer et intenst, varmt og atmosfærisk lys, hvor de opale akrylskjermene tilfører en visuell friskhet og gir et fint, diffust og blendingsfritt lys.  

I 2022 blir PH 80 presentert i det velkjente designet, men i en svart eller hvit finish med en glattere overflate på foten sammenlignet med den litt røffere overflaten på den originale PH 80-utgaven. Den svarte PH 80 har en svart overskjerm og en hvit toppreflektor, som gir den et elegant og moderne utseende samt en behagelig lysfordeling i rommet. Stativet og fatningsholderen er begge i matt svart, som står i fin kontrast til de opale akrylskjermene. Den hvite versjonen tilfører PH 80-serien et minimalistisk og stilrent utseende takket være den hvite toppreflektoren, topplaten og stativet. Denne ensfargede fargepaletten fullfører PH 80-serien med sitt moderne og diskrete alternativ til den klassiske PH 80-gulvlampen. Begge modellene har en hvit reflektor øverst, som sørger for at lyset reflekterer vakkert og gir et rent og elegant utseende.

Se alle PH 80-gulvlampene her