Louis Poulsen utvider populær lampeserie med to lamper - Se Keglen i nye utgaver her

11. juli 2022
Louis Poulsen utvider populær lampeserie med to lamper - Se Keglen i nye utgaver her
Sommeren nærmer seg, og her hos Lampemesteren gleder vi oss – både til sommerkvelder med grill på terrassen, is på stranden og badeturer ut på bølgen blå. MEN mest av alt ser vi frem til at det kommer så mange flotte nyheter fra det danske belysningsselskapet Louis Poulsen. De har blant annet valgt å introdusere hele TO nye lampedesign til den kjente og ikoniske serien; Keglen.

I 2017 samarbeidet Louis Poulsen for første gang med det anerkjente designstudioet BIG Ideas om Keglen-designet med arkitekt Jakob Lange i spissen. Det innovative designteamet har tegnet en lang rekke av prisbelønnede bygninger over hele verden, noe som gjør dem til en ettertraktet samarbeidspartner på et globalt plan. Arkitektene hos BIG streber etter å gi andre de riktige verktøyene til å forbedre sine bygningsmiljøer, noe som i stor grad er tilfellet med Keglen.

Det kjente designet kom til live da BIG Ideas og Louis Poulsen gikk sammen om å utvikle en pendel til Tirpitz-museet i Blåvand, som er en bygning som BIG selv tegnet for Vardemuseene. Museet ble åpnet i 2017 med en pendel, hvis rå og galvaniserte overflate reflekterer museets både fine og robuste arkitektur, som kombineres med det vestjyske sanddynelandskapet. Ønsket var å skape en unik og enkel lampe med fokus på geometri og essens, noe som resulterte i en lampe hvis enkelhet, eleganse og funksjonalitet kan overføres til alle boliginnredninger.

I 2022 er samarbeidet fortatt sterkt mellom de to innflytelsesrike designenhetene, og denne gangen har det skapt to nye lampedesign til samlingen. Nå består serien ikke bare av unike pendler, men også av bord- og gulvlamper. Disse nye Louis Poulsen-lampene bærer samme preg som det originale designet med et strømlinjeformet, minimalistisk og elegant uttrykk på grunn av velkjente, koniske lampeskjermer. Akkurat som de eksisterende lampene har de nyeste skuddene på stammen en buet avskjerming i lampeskjermen, som gir en behagelig, myk og blendfri belysning, samt gir lampen en grafisk og minimalistisk estetikk som aldri går av moten. Akkurat som de øvrige lampene i serien kommer de nye bord- og gulvlampene også i enten en vakker svart eller hvit farge med en matt, våtlakkert overflate, som vakkert reflekterer lyset og også reflekterer omgivelsene på dagtid, uansett om lampen er på eller av.

Keglen er forankret i den skandinaviske designtradisjonen med sitt forenklede design i svarte og hvite nyanser samt høye funksjonalitet, hvor hver eneste detalj har en hensikt, som gjør samarbeidet med Louis Poulsen spesielt naturlig. Keglen kan plasseres alle steder i hjemmet, der stuen, kjøkkenet og soverommet bare er noen av de mest opplagte plasseringene, og siden bordlampen både kan monteres på sokkel og pin, er den ekstremt egnet for arbeid- og studiomiljøer. Uansett hvilken modell eller plassering du velger, er du garantert et ikonisk design til hjemmet som sikrer glede og beundring blant deg, din familie og dine gjester.  

Se hele Keglen-serien her