Originalt Bauhaus-design fra Fritz Hansen i to nye utgaver - Se de nye KAISER idell-lampene her

19. september 2022
Originalt Bauhaus-design fra Fritz Hansen i to nye utgaver - Se de nye KAISER idell-lampene her
Når man med tiden har 150 år på baken, må man gjøre et eller annet riktig – og det er akkurat hva det danske designselskapet Fritz Hansen kan skryte av de siste 15 tiårene. I alle disse årene har de alliert seg med banebrytende, ikoniske designere og arkitekter, som Arne Jacobsen, Hans J. Wegner og Poul Kjærholm, hvor de sammen har formet den danske designtradisjonen. Det er også gjennom disse samarbeidene at ren magi har oppstått i form av funksjonelle, langvarige, estetiske og ikke minst klassiske design som har gått over generasjoner og landegrenser. I år er det et helt spesielt samarbeid mellom designer Christian Dell og Fritz Hansen, som nok en gang har født ikke én, men TO nye lamper til den imponerende KAISER idell™-samlingen.  

Året 1936 skulle markere begynnelsen på KAISER idell™-serien, da den første bordlampen kom på markedet, hvor den raskt ble et symbol på hederlig tysk Bauhaus-design. Siden 30-tallet har serien vokst seg betydelig større og inneholder nå både gulvlamper, pendler, bordlamper og vegglamper i forskjellige flotte farger og materialer. Felles for alle lampene er den skarpe presisjonsteknikken i håndverket, den høye kvaliteten og det ikoniske designet, som også er blant årsakene til deres udiskutable tiltrekningskraft. Hele serien er også sentrert rundt det patenterte dreieleddet og den karakteristiske skjermen, som også er merket med et stempel på toppen hvor det står ’ORIGINAL KAISER idell’.

De nyeste tilføyelsene til KAISER idell™-serien består av en utsøkt gulvlampe og pendel i den estetiske sammensetningen av nydelige messingdetaljer og en matt svart ramme og skjerm, som både gir lampene et moderne og eksklusivt uttrykk og får dem til å utstråle varme og hygge på grunn av den varme messingen. Akkurat som de andre KAISER idell-lampene er også denne gulvlampen utstyrt med det karakteristiske svingleddet, som gjør lampehodet mer fleksibelt, slik at du kan vippe og vri lyset i ønskede retninger. Disse klassiske lampene kan du trygt tilføye i hjemmet ditt, hvor de utvilsomt vil komplementere din øvrige innredning og skape blikkfang og beundring.

Se alle de flotte Kaiser Idell-lampene her