Ingo Maurer med moderne LED-teknologi og nye lamper

5. september 2022
Ingo Maurer med moderne LED-teknologi og nye lamper
Kjenner du Ingo Maurers univers, trenger du ikke å si noe – hvis du ikke gjør det, kan du betrakte dette som en introduksjon til den sørtyske designeren og det bayerske selskapets spennende univers. De som sier at tyskere ikke har sans for humor tar generelt feil, men de kjenner i hvert fall ikke Ingo Maurer. Lysets poet, som han kalles, forlot oss i 2019 – men selskapet rundt ham sørger for at vi fortsatt kan få hans utsøkte og humoristiske design.

I Ricchi Poveri


I Ricchi Poveri betyr de rike fattige, og er en serie av morsomme lamper som i beste Maurer-stil bruker pæren som noe aktivt i kunsten. De originale I Ricchi Poveri bruker halogenpærer, så selskapet måtte finne opp en ny pære som imiterer halogenlyset som Ingo Maurer hadde i tankene da han designet dem. Ambient, heter pæren, og er en LED-pære med innebygd Dim-to-warm funksjonalitet.
Tre varianter av I Ricchi Poveri blir nå utgitt på nytt – og alle kan absolutt gi interiøret ditt et fornuftig innspark av glimt i øyet, attityde og anti-selvfølgelighet.  
Den første heter Bzzzz, og er en bordlampe med en pære på en stilk og en aluminiumsgullsmed som flyr rundt. Den neste heter Monument for a Bulb, og er som en monumentplass for en lyspære komplett med bittesmå mennesker som ser på lyskilden. Den siste heter Toto, og er en pære på stilk med runde ører. Da Disney ba Ingo Maurer om å designe et kunstverk tilbake i 2016 til The Walt Disney Comapany, var det ingen tvil om at Maurers favorittkarakter Mikke Mus ville stå i sentrum – og da han tegnet denne lampeserien, var det ingen tvil om at han igjen måtte ha gang i musen.

Lucellino


Ingo Maurers kanskje mest kjente serie gis nå ut på nytt – nemlig Lucellino, den smarte lampeserien hvor pærene har vinger. Lucellino er laget i en kombinasjon av glass, messing, plast – og vingene er håndlaget av ekte gåsefjær. Serien inneholder mange forskjellige lampetyper, og vi er sikre på at du kan finne en Lucellino som passer perfekt til ditt hjem!

Max


Skal det være litt mindre morsomt, men like elegant, kan vi anbefale den smarte Max-serien, som også slippes igjen nå. Max minner om en arkitektlampe med sin skjerm som styrer lyset og dens kropp, som er bevegelig og som lett kan styres. Max finnes både som bordlampe, en stor gulvlampe og en smart pendel som også er bevegelig og pekbar.

One From The Heart


Det siste designet du nå kan få igjen er den hjertevarmende One From The Heart. En liten bordlampe hvis lampeskjerm er et stort hjerte som kommer gående mote deg på sine små føtter. Det store hjertet kaster lyset oppover, hvor det treffer et hjerteformet glass-speil som kaster lyset ut i rommet. Den søte lampen er laget i en kombinasjon av metall, plast og glass.

Se alle Ingo Maurer-nyhetene her!