Dansk designikon ser dagens lys hos &Tradition - Les om den nye Flowerpot her

14. april 2022
Dansk designikon ser dagens lys hos &Tradition - Les om den nye Flowerpot her
Gode nyheter for alle Verner Panton-tilhengere – for et av hans mest populære og kjente design kommer nå i en vakker, eksklusiv vegglampe-versjon. Flowerpot-lampen er et ikon for dansk design, og har vært en elsket del av &Tradition-kolleksjonen siden 2010. Verner Panton designet Flowerpot-lampen tilbake i 1968, hvor den ble symbolsk for Flower Power-fredsbevegelsen på 60-tallet, og var svært vellykket for det brede spekteret av farger, samt behagelig og blendingsfritt lys.    

Verner Pantons bruk av innovative materialer, farger og former ga ham et rykte som en visjonær, som &Traditions CEO, Martin Kornbek Hansen også bemerker: ”Pantons provoserende bruk av materialer, geometriske former og psykedeliske farger skiller ham fra hans samtid”. Dette forklarer også hvorfor han var en av de mest toneangivende designerne på 60-tallet i Europa, og hvorfor hans designs i dag regnes som øverste hylle over hele verden.

Da Flowerpot-designet først kom på markedet i 1968, kom vegglampeversjonen aldri i produksjon – men tiår senere har det nå endret seg! For i samarbeid med Verner Pantons familie har &Tradition omsider gjort det originale og klassiske designet tilgjengelig for alle. VP8-vegglampen er derfor en eksklusiv variant, utstyrt med de samme karakteristiske kuppelformede lampeskjermene i originalstørrelse. Lampeskjermene er laget av dypt trykket metall, som du kan få i en rekke levende og sterke farger, som også er en hyllest til et av Pantons kjennetegn. Denne elegante relanseringen kan også justeres loddrett i skinnen slik at lyset enten er oppover eller nedover, noe som gjør den perfekt som sengelampe eller til belysning i den koselige lesekroken.

Kombinasjonen av de nye fargene med det lette og stilrene designet gir lampen et tidløst og eksklusivt uttrykk som kan integreres i alle innredningsstiler, hvor du gjerne vil ha et estetisk stykke designhistorie til å pryde hjemmet ditt. Skap en koselig belysning og stemning med dette unike designet som aldri vil gå av moten.

Se alle de unike Flowerpot VP8-vegglampene her