Flos fremtidsklassiker i en flott ny farge: Coordinates kommer i Moon Grey

21. mars 2022
Flos fremtidsklassiker i en flott ny farge: Coordinates kommer i Moon Grey
Året er 1972. 19. desember klokken 18.33 dansk tid legger tre modige menn fra land. Eugene A. Cernan, Ronald E. Evans og Harrison H. Schmitt er deres navn, og de er ombord på Apollo CSM-114. Oppdraget heter Apollo 17, og blir det siste bemannede oppdraget til månen.

I år er det 50 år siden en jordbo satte sin fot på vårt store ostelignende himmellegeme – og her på Lampemesteren markerer vi dette med splitter nye spennende colorways på noen av de mest spennende lampene fra Flos: nemlig Coordinates. Den morsomme lampeserien hyller vitenskapen, og fremstår som punkter og linjer i et kartesisk koordinatsystem – satt med rette vinkler og vitenskapelig presisjon. Hittil har serien kun vært tilgjengelig i champagnefarget aluminium, men nå kommer den i den vakre Moon Grey.

Fargen oppkalt etter månen kler det allerede stringente designet – og de vakre rørene som X-, Y- og Z-aksene i koordinatsystemet, kaster som alltid et enormt vakkert lys. Kunstnerisk klarer den kypriotiske designeren Michael Anastassiades å inkorporere det vitenskapelige i det estetiske, og den resulterende elegansen og det sofistikerte i lampens design er umiskjennelig.  

Det varme og innbydende lyset er i kontrast til det stringente og nesten kalde designet. Michael Anastassiades er, i tillegg til være en enormt talentfull designer, også sivilingeniør, og dette kan merkes i hans tilnærming når han krysser kunst med det geometriske og matematiske i Coordinates, som opprinnelig ble designet for den historiske restauranten på hotellet ”The Four Seasons” i New York.

Den vitenskapelige tilnærmingen er et skifte i Anastassiades’ design, på samme måte som vitenskap alltid er overskriften på månelandinger. Under Apollo 17 skulle de tre astronautene studere månens geologi, samt undersøke effekten av romfart på fem levende mus ved navn Fe, Fi, Fo, Fum og Phooey. Under oppdraget gjennomfører landingsteamet totalt tre månevandringer og reiser 35 kilometer i månekjøretøyet, før de tre astronautene vender hjem.

Hele Flos Coordinates-serien er nå tilgjengelig i Moon Grey, både gulvlampen, de mange pendlene og vegglampen, og hele serien vil garantert pynte opp i stuen, kjøkkenet og soverommet. Kombiner de forskjellige modellene med hverandre – eller bruk én enkelt Coordinates til å gi rommet ditt space-age fantasme og fantasi.
Feir 50-årsjubileet for det siste bemannede romoppdraget til månen med en Coordinates-lampe i Moon Grey – og feir det punktum som ble satt med det siste klassiske romkappløpet. Apollo 17-oppdraget var også den lengste bemannede landingen på månen – astronautene brukte 12 og en halv dag på månen – og da slo teamet rekorden for lengste avstand til landingsfartøyet under oppdraget, hele 7,6 kilometer.

Se den nye fargen fra Flos her!