Ambrosia fra Marset – se den unike og allsidige lampeserien her!

20. januar 2022
Ambrosia fra Marset – se den unike og allsidige lampeserien her!
Med denne serien med enkle industrielle designlamper skapt av Alberto Ciszak og Andrea Dalmas føler man at man går inn i et stilrent og futuristisk lampeunivers. Ifølge designerne selv var Ambrosia en øvelse i å kombinere enkelhet med praktisk brukervennlighet og estetikk. Ciszak og Dalmas har fra starten hatt ambisjoner om å lage enkle og bærekraftige design som skal forbedre folks livskvalitet, noe som også er i tråd med Marsets design-DNA, som Ambrosia er det perfekte resultatet for.

I utgangspunktet var Ambrosia ment som et unikt og dekorativt tillegg til en luksuriøs multimerkebutikk i Madrid. Med i denne nytolkningen av lampeserien har designerne, i samarbeid med Joan Gaspar, eksperimentert med et enkelt, funksjonelt og estetisk design, modulært bygget opp av lineære, flate og asymmetriske lyssegmenter, som klarer å skape en myk, behagelig og jevn belysning i alle rom. De integrerte LED SMD-lysrørene er tilgjengelige i forskjellige varme farger, hvor man også kan justere intensiteten på lyset, og dermed skape akkurat riktig stemning.

Det uendelige designet…Designet har en struktur som et lysstoffrør med milde linjer, som er montert i taket, noe som gjør at rommet blir pent opplyst ovenfra, slik at det sprer seg til hele rommet på vakreste måte. Det er også her lampens hensikt kommer til uttrykk, da det er meningen at den skal være usynlig, slik at den ikke trekker oppmerksomheten til seg selv og overskygger arkitekturen, men i stedet integreres i den, og understreker dens skjønnhet. Lampen er moduloppbygget, noe som gjør at de ulike delene enkelt kan justeres slik at lampen kan passe inn i alle rom og innredning. Her er det Ciszak og Dalmas sitt ønske at man setter pris på at lampen ikke er et begrenset produkt, men et åpent system som kan utvides til et bestemt formål – for eksempel over en spisestue eller skrivebord, ute på badet eller i en gang. Her kan du både justere lengden og høyden på lampen, avhengig av uttrykket og stemningen du gjerne ønsker å skape, da lyssystemet i all sin beskjedenhet kan tilpasses til å lyse opp ethvert rom – det er kun fantasien som setter grenser for de beste sammensetningene.  

Gå på oppdagelse i Ambrosia-serien her