Moonsetter: Vinner av den danske TV-suksessen ”Danmarks Neste Klassiker” 2020

1. oktober 2021
Moonsetter: Vinner av den danske TV-suksessen ”Danmarks Neste Klassiker” 2020
Akkurat som i 2019 var det nybegynneren som stod på vinnerpallen i 2. sesong av det danske TV-programmet Danmarks Neste Klassiker. I likhet med fjorårets vinner av lampekategorien, Isabel Ahm, hadde Anne Boysen aldri prøvd å lage en lampe før. Kanskje det friske perspektivet på lampedesign er den hemmelige ingrediensen i det originale og spennende lampedesignet, for resultatet er ikke til å ta feil av. Inspirasjonen kom svevende på en stråle av månelys gjennom gardinene inn til Boysens skrivebordet, hvor hun eksperimenterte med en mengde overflater før hun bestemte seg for at glass var den rette løsningen for å spre lyset mest direkte og dermed skape romslighet.

Moonsetter-lampen er veldig solid, da den rå aluminiumskonstruksjonen veier 20 kg, men samtidig er den svevende elegant. Den 360 graders roterende skiven inviterer de nysgjerrige fingrene til å leke med lyset, som både reflekteres og spres rundt i rommet. Den rene minimalistiske estetikken og de enkle geometriske formene passer perfekt inn i både det moderne så vel som det mer klassiske danske hjemmet, hvor den fanger og forfører øyet. Lampen står som en delvis funksjonell lyskilde og delvis kunstnerisk skulptur i hjemmet, hvor den blanke overflaten leker med rommets øvrige gjenstander og lyskilder og gir et spennende dynamisk pust til innredningen. Funksjonaliteten matcher det smarte formspråket med en justerbar rullebryter som betjenes med foten, slik at lyset både kan finjusteres i intensitet og samtidig bli retningsbestemt, slik at det alltid passer perfekt for anledningen.  

At Moonsetter er en født klassiker kommer tydelig frem av at det er Louis Poulsen selv som har avtalt et samarbeid med Boysen i produksjonen av den vakre lampen. Dermed kan Moonsetter sies å følge i fotsporene til legender som Konglen og FlowerPot. I første omgang vil 100 eksemplarer slippes i danske butikker fra oktober 2021, hvoretter ytterligere en begrenset serie på 100 lamper med hvert sitt serienummer følger. Først deretter settes Moonsetter i faktisk masseproduksjon. Drømmer man derfor om en kunstnerisk touch hånd i hånd med et spennende og kreativt lys, så er Moonsetter og Anne Boysen verdt å holde øye med.