Et vakkert design får godt selskap – Patrone nå som en 5-pendel cluster

3. juni 2021
Et vakkert design får godt selskap – Patrone nå som en 5-pendel cluster
Kasper Thorups minimalistiske skjønnhet, Patrone Pendel, har kommet i godt selskap med fire identiske pendler som henger sammen i luften som frosne messingdråper. Hver pendel er fremdeles håndlaget av lokale håndverkere i København, hvor de vakre messingsylindrene med stor oppfinnsomhet og forsiktighet perforeres. Uttrykket er fremdeles like stilrent i sin enkelhet som originalen, men får nå et ekspansivt preg av dynamikk gjennom ytterligere fire pendler i varierende høyde rundt originalen. Tankene trekkes uunnværlig i retning av en klassisk asiatisk vindharpe og gir rommet et snev av Feng Shui.  

Med denne fantastiske tankegangen viser Kasper Thorup nok en gang den kreative energien han utfoldet i 2019, da han utmerket seg i det danske TV-programmet Danmarks Neste Klassiker. Her ser man tydelig den enorme fascinasjonen det unge talentet har med de store danske klassikerne og den tradisjonen med funksjonalitet og stil, som han er godt på vei til å bli arving til. Ikke desto mindre sørger Thorup alltid for å holde øynene og ørene åpne for nye inspirasjonskilder, uansett hvor de kommer fra.

Denne balansegangen mellom det tradisjonelle og det nyskapende stråler tydelig ut av Patrone Cluster Pendel, som setter det velkjente og det nostalgiske i en spennende ny sammenheng. Blandingen av det rå industrielle uttrykket med de lekre nordiske fargene, gjør lampen til en sikker hit i spesielt det moderne nordiske hjemmet. Funksjonaliteten er naturligvis fortsatt i høysetet med de lekre, varme spottene som lampeklyngen kaster under seg på gulvet, spise- eller stuebordet. Den koselige atmosfæren er nesten til å skjære i med en Patrone-klynge hengende i hjørnet.

Se hele den lekre Patrone-serien i samtlige flotte formater her