Ønsk velkommen til en britisk designklassiker fra Coolicon Lighting

30. mars 2020
Ønsk velkommen til en britisk designklassiker fra Coolicon Lighting
Coolicon-lampen ble første gang produsert i 1933, der dens primære formål var å lyse opp verksted og fabrikker i Storbritannia. Den fant raskt veien til Londons undergrunn, der den lagde lys i baklokalene og på billettkontoret, hvor noen av lampene fortsatt henger.

Lampene produseres fortsatt i England, der Coolicon Lighting er helt tro mot den originale versjonen. I dag er lampen spesielt populære i det private hjem, der den gir et fantastisk lys over spisebordet, eller arbeidsområdet på kontoret, så vel som på kjøkkenet. Den sees ofte på kafeer og restauranter der den ikke bare gir et godt lys, men bidrar med en hyggelig stemning.

London Underground-versjon


Samme år om den første Coolicon-lampen ble produsert, ble det velkjente Underground-kartet designet. Bak det nye designet stod den tekniske tegneren; Harry Beck. Han var på daværende tidspunkt ansatt ved Londons Undergrunns signalkontor, hvor han lenge hadde forsøkt å sette det omfattende nettverket i system. Det lyktes for ham i 1933, da det velkjente undergrunnskartet – samme år som Coolicon-lampeskjermen – for første gang ble produsert.

Som en hyllest til fellesstarten, samt lampens velkjente opptreden i Londons undergrunn, er pendelen i dag tilgjengelig i en undergrunns-versjon, der kartet vises på toppen av lampen eller inni lampen. I tillegg finnes lampen i to forskjellige størrelser og i flere forskjellige farger. Lampene ble produsert og flittig brukt frem til 1980-tallet, og er nå igjen blitt satt i produksjon hos Coolicon Lighting. Lampenes industrielle utseende er i dag veldig populære i den skandinaviske innredningen, der de ikke bare bidrar med et behagelig lys, men også gir et personlig preg til den minimalistiske stilen.

Se de forskjellige størrelsene og fargene her - både med og uten ‘Underground Map’.