Nyeste skudd på stammen fra Santa & Cole

24. april 2020
Nyeste skudd på stammen fra Santa & Cole
På en spasertur i Barcelonas gater på begynnelsen av 1960-tallet, fikk Miguel Milá øye på en forlatt glasskule foran en glassfabrikk. Han tok den opp, og det ble senere en viktig del av den populære Cesta-lampeserien. Med inspirasjon fra de tradisjonelle lyktene som lyser opp langs kysten, landlige områder og åpne terrasser, tegnet Miguel første utkast til Cesta i 1962. Lampen fikk navnet Cesta, som er det spanske ordet for kurv – designet for å holde den ”skrøpelige” glasskulen. Lampeprosjektet ble en del av de mest ikoniske lampene skapt av Miguel Milá. Senere kom lampens lillesøster Cestita, som nå også er tilgjengelig i en To Go-versjon.

Lyset fra den flotte hvite opalskjermen stråler av hygge som sprer seg til resten av innredningen. Glasskjermen understøttes av et vakkert stativ i kirsebærtre, som er produsert av europeiske håndverkere ved hjelp av tradisjonelle dampbøyingsteknikker og satt sammen for hånd. Den karakteristiske formen og funksjonen forblir populær i den moderne innredningen og komplimenterer spesielt den nordiske innredningsstilen.

Den trådløse lampen lades vis USB, og kan deretter tas enkelt med rundt i hele hjemmet der det er bruk for et stemningsfylt lys. Det innebygde LED-lyset kan stilles inn i tre forskjellige lysstyrker og kan brukes i cirka 5 timer på høyeste effekt, 12 timer på mellomste effekt og opptil 24 timer på minste effekt.

Se Cestita To Go-lampen her.