Silhuet Pendel – En hyllest til Jo Hammerborg

2. juni 2020
Silhuet Pendel – En hyllest til Jo Hammerborg
Johannes Hammerborg Nielsen (1920 – 1982) designet lamper med fokus på to grunnleggende faktorer; lys og form. Hans forståelse for lys, kombinert med erfaringene fra sitt arbeid som sølvsmed, resulterte i mange vakre lamper under kunstnernavnet; Jo Hammerborg. Han skapte mer enn 180 lamper gjennom sin karriere, hvorav flere har mottatt internasjonale designpriser. Produksjonen av designene hans stoppet på 90-tallet og ble først gjenopptatt i 2013, da Fritz Hansen inngikk et samarbeid med Hammerborg-familien.

I forbindelse med Jo Hammerborgs 100-årsjubileum har Fritz Hansen relansert en av sine klassiske design fra 1977; Den vakre Silhuet Pendel er kjent for sine myke – nesten hypnotiske – linjer og den varme messingen. Velg mellom versjonen i polert messing hvis skinnende overflate skaper et vakkert spill med hjemmets lysinnfall. Utgaven i børstet stål tilfører hjemmet et varmt og eksklusivt utseende som går hånd i hånd med den skandinaviske innredningen.

Lampens form er inspirert av naturen – den har fått formen etter en regndråpe som langsomt renner nedover vinduet. Den enkle formen gir lampen et tidløst utseende som, i likhet med lampens finish i messing, lett passer inn i nåtidens tendenser, så vel som på 1970-tallet. Bruk lampen som belysning over spisebordet eller over det foretrukne arbeidsområdet på kjøkkenet. Lampens nedoverrettete lys reflekteres i den varme messingen og skaper en atmosfærisk belysning i hjemmet.  

Se Silhuet Pendelen her, hvor du også finner Jo Hammerborgs Orient Pendel