NYHET - Caleo TV Pendel – Nå er den her!

6. november 2019
NYHET - Caleo TV Pendel – Nå er den her!
En elegant og eksklusiv nyhet som lyser opp i høstmørket er Caleo TV Pendelen fra det velkjente LE KLINT. Den er designet av Rikke Frost, som du kanskje kjenner fra dr-programmet Danmarks neste klassiker. I programmet får fem dyktige designere i oppgave å designe en klassiker innenfor forskjellige kategorier. Blant annet kategoriene; sofaer og lamper, som begge ble vunnet av den århusianske designeren Rikke Frost.

Etter programmet har LE KLINT valgt å sette Rikkes vinnerlampe i produksjon, og utvider serien med to mindre pendler. Lampen er laget slik at den passer perfekt inn i deres klassiske kolleksjon og samtidig tilfører den noe helt nytt; Det er en tolkning av den velkjente foldeteknikken, med et snev av Østens origami – den er både klassisk og moderne i uttrykket sitt, noe som passer perfekt inn i LE KLINTs DNA der dansk design og kvalitetshåndverk også får stor oppmerksomhet.

Lampeskjermen er foldet i papir med et oppheng i metall. Inne i den kulerunde skjermen er lyskilden skjult og gir et fantastisk diffust lys når lampen er på og virker lett og elegant når den henger fra taket. Den er perfekt over spisebordet, der den lyser opp og samtidig fungerer som et dekorativt element i hjemmet – selv når den er av.

Pendelen er blitt døpt ’Caleo’, som på latinsk betyr ’fremhever’. Det henvises naturligvis til de brune oppstrekingene som fremhever lampens plisseringer.

De to mindre pendlene i Caleo-familien har samme mønster og oppstrekinger, mens opphenget og mønsterets retning minner om de lampene vi kjenner fra LE KLINT. Hver lampe har sin egen form, men allikevel en tydelig rød tråd, og kan både henge alene og sammen.

Du finner Caleo Small, Caleo Medium og Caleo TV Pendel her .