NYHET - PH 3/2 Ravfarget glass Gulvlampe – Limited Edition 2019

26. september 2019
NYHET - PH 3/2 Ravfarget glass Gulvlampe – Limited Edition 2019
Hver høst presenterer Louis Poulsen en Limited Edition av en klassisk PH-lampe av Poul Henningsen. I 2019 kan du i en begrenset periode kjøpe den ikoniske gulvlampen, "Vannpumpelampen", utført i ubehandlet messing og med den klassiske PH-lampeskjermen i ravfarget glass.

Nye farger på en gammel klassiker


På 1950-tallet presenterte Louis Poulsen, Poul Henningsens nye leselampe, PH 3/2-gulvlampen. Den kom med en vippearm, slik at man hadde mulighet til å justere lampens skjerm i den ønskede høyden. Vippearmen minnet mest om armen fra en vannpumpe, og lampen fikk raskt navnet "Vannpumpelampen".

For å understreke lampens autentisitet, er gulvlampens fot, stander og arm utført i ubehandlet messing. Materialet gir et sofistikert look, mens den varme gylne fargen underbygger den hyggelige stemningen som er det man er oppmerksom på i den moderne boliginnredningen.

Vannpumpelampen har naturligvis bibeholdt det kjente treskjermssystemet som er tenkt ut av Poul Henningsen i 1926. Han irriterte seg den gang over at lyset fra de nye glødepærene ikke ga den samme varme belysningen som den gamle petroleumslampen. Han bestemte seg derfor for å utvikle en ny lampeskjerm som reduserte den ubehagelige blendingen, og samtidig forbedre lyset fra den elektriske pæren.

Han fant ikke bare opp en ny lampeskjerm, men et system som endret lampens historie. Skjermen ble opprinnelig utført i metall, men på slutten av 1920-tallet presenterte Louis Poulsen og Poul Henningsen glasskjermer i forskjellige farger for å tiltrekke nye kunder.
Skjermene er her utført i munnblåst ravfarget glass. Det semitransparente materialet tillater en liten del av lyset å skinne gjennom skjermene, noe som gir en varm, innbydende glød i omgivelsene.

Poul Henningsens arbeid med forholdet mellom lysstrukturer, skygger, fargegjengivelse og blending, samt fascinasjonen hans av menneskelige behov for både lys og mørke, er fortsatt fundamentet for Louis Poulsens belysningsfilosofi.

"Limited Edition 2019 - PH 3/2 Ravfarget glass Gulvlampe "The Water Pump" er tilgjengelig fra 1. oktober til 31. desember 2019, men kan allerede nå forhåndsbestilles med levering fra 1. oktober.